Witam! Chciał bym zmienić procesor. Aktualnie mam AMD Duron 1000 MHz. Moja płyta główna to ECS K7S5A. Na co patrzeć przy wybieraniu procesora? Bo na tym się wcale nie znam. Proszę o pomoc w tej sprawie, aby ktoś mógł mi to wytłumaczyć. Z góry dziękuje. Pozdrawiam
Podaj jeszcze wersję płyty PCB,dokumenty płyty lub pisze na płycie.
A ile masz kasy na to.
Podaj szczegółowo resztę komponentów kompa.
ram mam 256 ale dokupuje na allegro 1gb gościu dobrał odpowiednią. P
Karta graficzna NVIDIA GeForce2 MX 100/200 (Microsoft Corporation) (32 MB)
Nazwa płyty głównej ECS K7S5A (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio)
Mikroukład płyty głównej SiS 735
A zasilacz to gdzie mogę sprawdzić w programie everest home edition? O kase to tu nie chodzi, ważne by był szybszy
słaba karta . wymień na R 9550 i kup SEMPRON 2200/2400 SOCKET A (tylko nie jestem pewnien czy płyta to obsłuży) i napewno odczujesz wzrost wydajności .
raczej nie
otwórz kompa i zobacz co pisze na zasilaczu
Pisze na obudowie zasilacza,poczytaj podane linki.
Słaba karta grafiki,jeśli chcesz wymienić CPU trzeba i wymienić kartę grafiki,dołożyć pamięci,prawdopodobnie wymienić zasilacz,inne - nie wiadomo czy to się opłaca,czy nie lepiej kupić nowy komp.
Żeby zasilacz sprawdzić to musisz zdjąć poczną ścianke obudowy
I sprawdź jaką wersje płyty masz pisze to albo w lewym dolnym rogu płyty albo nad AGP
Złączono Posta : 26.06.2007 (Wto) 10:31
Na moje oko płyta obsługuje procki do Athlona 2600XP
Tylko o FSB 100/133
chyba jednak kupie nowego. Bo i tak on jest już stary i wszystko by było trzeba w nim zmienić, a tak jak nowy nie będzie trzeba się męczyć. Dzięki za pomoc. Pozdro
jak będziesz potrzebował pomocy w wyborze podzespołów to napisz na forum
spox:) Dzięki za chęci oraz za pomoc:) Na pewno napiszę. Pozdro