Jaki wybrać telefonix?

Hejka. Chce przedłużyć umowę i operator daje mi do wyboru takie o to telefony:

LG KU 990

Sony Ericsson W910i

Samsung U700

Samsung J700

Samsung U800

Nokia 6300

Nokia 5220

Chce abyście mi pomogli wybrać telefon który jest jak najwięcej warty na allegro. Ja się do swojego już przywiązałem i narazie nie jest mi inny potrzebny. A jak bym się zdecydował to na pewno na jakiś palmtop :stuck_out_tongue:

Czekam na odp.

Witam , widzę , że dostęp do netu masz . Mam pytanie : allegro u ciebie nie działa ? Ja osobiście jestem zainteresowany LG KU 990 , najlepiej bez brendingu . Skoro to telefon z jednej z polskich sieci , to pytanko z której ?

:o

Widzę że masz dostęp do neta, więc najłatwiej kuknąć na allegro, spisać sobie ceny i wybrać najdroższy :smiley:

w910i, u700 albo ku990 - sam zadecyduj

A ja tradycyjnie rozpatrzyłbym czy aby wzięcie i spieniężenie telefonu będzie opłacalne gdyż zapewne czeka Cię przynajmniej 2-letnia umowa.

Być może dużo trafniejszym rozwiązaniem będzie wzięcie bonusa w postaci usług, pakietu złotówek lub minut :slight_smile:

Alebo też przejście na pre-paid.

JUDGE , bardzo dobry pomysł .

no ja jetem w orange, to mam przez 3 miesiące 100 min free do wszystkich, i 1 usługę za free

A abonament na jaki się zdecyduje to 55 zł

Tzn masz teraz czy będziesz miał?

I o jakim okresie umowy mówimy? Jeśli 24 m-ce to bonus na 3 miesiące wygląda dość archaicznie.

Tak patrzę i te stawki są rozwalające - ponad 50gr za minutę i 20gr za sms? :o

W życiu bym nie przedłużył u nich umowy.

To w PLAY Fresh (oferta NA KARTĘ) stawka podstawowa to 29gr/min a więc za 50zł miałbyś 173 minuty miesięcznie, że o smsach za darmo nie wspomnę :smiley:

Powiem tak, jeśli Orange dałby mi w przedłużeniu w abo 55zł owe 100min przez cały okres obowiązywania umowy to bym się zastanowił. No chyba, że wyrwiesz dodatkowo telefon za 1zł warty powiedzmy 600zł, wtedy także jest to jakieś rozwiązanie.

W przeciwnym razie - żegnaj Orange :slight_smile:

właśnie w orange raczej muszę być :confused: Bo cała moja rodzina i znajomi mają w orange. W końcu ja nie płacę rachunków :P, i nawet nie za dużo rozmawiam. Telefon jest atrakcyjny, bo mi się przyda te xxx zł

I jaki wziąć fon?? może W910i on chyba jest najdroższy na allegro. Ile bym mógł tak min wsiąść? 650 zł?

Po 600zł chodzą bez simlocka. Z simlockiem z tego co widzę za 500zł sprzedasz spokojnie, możesz próbować za 550zł, może ktoś się skusi.

Chyba zaryzykowałbym z LG KU990 - ciągle jeden z popularniejszych LG, choć powoli zbliża się już Viewty II.

W każdym razie tego mógłbyś sprzedać za 600zł.

tylko do LG KU990 musiałbym dopłacić 100 zł…

Ale może sprzedam za 600/650 zł W910i na allegro jest dość dużo frajerów xD