Tak jak w temacie obecnie mam Viste ale chciałbym przejść na windowsa xp. Z tąd moje pytanie jaką wersje wybrać home edition czy proffesional? Chodzi mi głównie o gry i internet. Czy wszystkie gry będą chodzić pod xp home (wszyscy moi znajomi mają proffesional więc nie mam okazji przyjrzeć się wersji hom dlatego pytam) ?
Założyłem tego posta ponieważ nie chce przepłacać za funkcje których nie będe używał, a są zawarte w wersji Professional.
P.S.
W sklepach internetowych przy wersji Home pisze dodatek sp2b a proffesional sp2c. Czy to b lub c ma jakieś znaczenie?
Miałem tez home ale musze powiedzieć ze w nim dużo brakuje i mimo że nie mam dwurdzeniowego procka zaczeły się dziwy dziać których nie mam na pro wersji więc lepiej dopłacić i nie mieć problemów
Dzimi21 , jeśli chcesz posiadać funkcjonalność Windows XP Professional, a jest dla Ciebie za drogi, to kup wersję Windows XP Media Center Edition. Btw. Moim zdaniem Windows XP Home, spokojnie Ci wystarczy.
Dla zwykłych użytkowników domowych wystarczy HE, możesz wybrać PRO jeśli robisz coś więcej na kompie, ale po co przepłacać.COdo tego PowerPointa to =D> I weź sobie wersje OEM chyba że chcesz płacić za ładne, eksluzywne pudełko, które będziesz mógł sobie położyć na biurku, żeby ludzie mogli je podziwiać :mrgreen: