Jaki zasilacz mi polecicie?

Witam ostatnio zakupiłem karte graficzną Zotac Geforce 1gb 128bit ddr3 i jak włącze gre i jak będzie jakaś scenka gdzie potrzeba wiecej wydajności to komputer sie z automatu wyłącza a tak to chodzi dirt 3 +60 fps a 3d mark obciąza GPU na 100% i gdy chce włączyć test 3d mark fire strike to komputer sie z autmomatu wyłączy

Według mnie zasilacz nie wyrabia i musze kupić mocniejszy

Mój komputer

Procesor Amd Athlon x2 B28 3.4 GHZ
Karta Graficzna Zotac Geforce 1gb 128bit ddr3
Ram 2x 2gb ddr2
Dysk seagate 320gb 7.2k rpm
Karta Wifi
Zasilacz ModeCom Feel 2 350w (jest na czarnej liście)

Model dokładny podaj bo dalej nie wiadomo co to za grafika.

Zotac Geforce GT 630 Synergy Edytion 1gb ddr3 128 bit

Nie mocniejszy tylko firmowy, porządny, żeby miał dobre napięcia.

i jak wymienie zasilacz bedzie ok? bo patrze na allegro wlasnie za fortronem albo chieftecem

szukam wlasnie lepszego teraz ale zeby mial 400w bo niedlugo i tak rozbuduje tego pc

Powinno być ok. Jak ci nie zalezy na ciszy, jakbyś chciał cisze i dobrze to ja polecam be quiet nawet 450W spokojnie wystarczy u ciebie.

Jak chcesz rozbudowywać to minimum 500W, a najlepiej 600W bo nowsze grafiki przy 450W to już mogą nie wyrobić.

chodzi mi o zmiane ramu z 4gb na 8 i zmiana procka z 2 rdzeniowego na 4 i dorzucenie dysku ssd reszta zostaje

Powiedz jeszcze dla jasnosci, czy karta nowa, czy jakaś Allegrowa od Januszka?
Teoretycznie pady komputera pod obciążeniem może też wywoływać karta, a ona nie łyka super wiele 65wat bodaj, z prockiem i resztą koło 220 powinieneś potrzebować, więc zasilacz (jeżeli też nie pada, sprawdź ile na 12 daje), to powinien być stabilny.

wlasnie zasilacz na kable 12v daje tylko 130w procek bierze chyba 60 karta 65 to juz masz 125 + niesprawność zasilacz i inne duperele = zasilacz do wymiany

Jak żyje jeszcze nie słyszałem, żeby FEEL dawał rade i ktoś mówił zostaw. Ten zasilacz moze fajerwerki spowodowac w najmniej oczekiwanej chwili. Mi Feel 3 dwa dni pozakupie komputera jednego z pierwszych gdy o tym pojęcia nie miałem, że trzaski z głośników i poszło zasilanie całe na płycie głównej co MSi uznało za uwalenie z winy użytkownika.

Ja bym kupił ten, cena spoko i napewno będzie lepszy i cichszy niż fortron czy chieftec (jak się to pisze :stuck_out_tongue: ).

ok dzięki za pomoc

Po co tak mocny zasilacz do takiego komputera? Jakiś Corsair 400W całkowicie wystarczy, wydatek rzędu 150 zł.

dlatego szukam 400 a nie 450/500/550

W takim razie, to fakt: zasilacz, nie 125+ a koło 180 pewnie- ramy, wiatraczek do procka i sama płyta swoje też biorą :slight_smile:

Zawsze musi być ten pierwszy raz :wink: A na poważnie, to ze ktoś ma marny zasilacz nie ejst równoznaczne z tym, że jedyną diagnozą jest wymiana zasilacza, (tu akurat po obciążeniu linii widać, że ejst :P), równie dobrze… mógłby ktoś wymieniać je w nieskończoność i nie podpinać np. zewnętrznego zasilana do karty :wink:

A teraz mogę Ci powiedzieć herezję tysiąclecia, feele, modecomy to dobre zasilacze- zakładając, że komputer ma jedynie APU z sumarycznym 100w i jest wart z 800 zł :wink: Do innych fakt, lepiej brać lepsze.

Jak za rok, dwa lata zechce coś mocniejszego do grania wsadzić to co znowu kupowanie zasilacza? Niektórzy lubią chyba co rok wywalać nie potrzebne stówki.

Literówka na czarno wkradła się :slight_smile:

Wiesz jak kupujesz polisingowy to wystarczy iskra, aby prąd dała :stuck_out_tongue: - żart

Procesor w zestawie autora postu nie grzeszy wydajnością, ma już swoje lata a co za tym idzie - płyta główna też ma swoje. Jak już by coś miał wymieniać ta cały komputer.

To zasilacz będzie miał i 249 zł przeznaczy na coś innego :slight_smile: