Witam! Poszukuje kupić zasilacz pod zestaw:
Intel core i5 2500k (chłodzenie boxowe)
Płyta Główna: Asus P8P67 LE
Nie pamiętam nazwy karty graficznej, mogę podrzucić zdjęcie. Wiem ze potrzebuje ona zasilacza ze złączem PCI-E
Prawdopodobnie to ta karta graficzna
Szukasz tego:
Jeszcze jedno pytanie dotyczące ramu.
Gram w gry np. GTA V (FiveM), Forza Horizon 4
Lepiej kupić 8GB ramu czy 16GB? Nie wiem co moze wystarczyć
Kup 16GB, lepiej mieć więcej niż mniej
Przy takim sprzęcie nie wykorzysta więcej niż 8GB, ale jak ma hajs na zapas to oczywiście
Potwierdzam @panicagaming. Do tego CPU nie ma sensu pakować więcej jak 8GB. Tylko oczywiście w dual-chanelu 2x4GB! Nawet najnowsze gierki mają ciągle w minimalnych wymaganiach 8GB, a ten CPU nie nadaje się do żadnych wyższych ustawień, także jeżeli patrzeć tylko pod kątem gier - 8GB to max.
Tylko nie wybrałbym polecanego Corsaira, a zasilacz, który mam osobiście:
Tańszy, pół-modularny, i wcale nie gorszy. A nawet 50W więcej!
Co do ramu to zależy co robisz i jak to robisz, w kontekście gier to tak jak napisali poprzednicy wystarczy 8 GB. W innych zastosowaniach to już zależy od Ciebie, ja mam tendencję do otwierania bardzo dużej liczby kart na raz w przeglądarce i mnie się 16 GB ram przydaje, choć procesor mam o zbliżonej wydajności.
Te 6+2 to są 2 wtyczki? 6pin i dodatkowa 2 pin?
Chodzi Ci o zasilanie karty graficznej? Zdziwiłbym się, jakby przy zasilaczu 600W dali tylko jedną.
Gram w Forza Horizon 4, gdzie rekomendowane ma 12gb ramu. Ale tak, używam podczas gry przeglądarki, słucham muzyki na spotify.