Aktualnie posiadam zasilacz megabajt 350w, którego chce jak najszybciej wymienić, bo z tego co czytałem to jest najgorszy badziew jaki moze byc;d
Co polecilibyście mi do poniższego sprzętu do ok.130-140zł? Dodam ze za jakis czas zamierzam sobie zmienic karte graficzną(na GF 7330GT) I czy zasilacz za taką cene pociągnie taki sprzęt czy jest konieczność zainwestowania jeszcze większych pieniędzy w niego?
Jak już mówiłem 130-140zł. Jesteś przekonany co do tego fortona? Ja osobiście myślałem nad jakimś Chieftec’iem, ale za bardzo sie nieznam więc proszę o więcej rad. I uwzględnijcie to, że mam zamiar wymienic do tego karte graficzną i niechce zeby po wymienieniu karty wszystko poszło mi z dymem;)
Ano tak Przepraszam za niedopatrzenie I proszę o wybaczenie
Ten co zaproponował michalj82 też jest ok, ale lepiej by było jakbyś poczekał na jakiegoś Fortrona THA-P Ma mocniejszą linie 5v ;]
Złączono Posta: 20.12.2006 (Sro) 14:50
Fortrony to bardzo dobre zasiłki Od poniedziałku będe miał Athlona 3000+, 2x512Mb goodram 667mhz, palit 7600gs, samsung 80gb i 2 napędy i właśnie on będzie ciągnął config. Tylko że Fortron MDN®350W a nie THA-P
Już zdecydowałem się na kupienie Fortrona. Tylko jeszcze mam pytanie. Dede mi napisał zebym kupił Fortrona THA-P, bo ma mocniejszą linie 5v, a czy do mojej płyty nie powinien być zasilacz o mocniejszej lini 12v?
Masz procka na 754, klasa K8, procki (karty, i większość elemementów na płycie) K8 i pentium 4/D i niektóre K7 pobierają z lini +12V. THA-P ma silniejszą 12V, Fortony 400W mają większą moc na +5V. Kupuj MDN® lub THA-P.