Witam. Jestem nowy na forum. Poszukuje zegarek dla dziecka z jak najlepszą lokalizacją i wytrzymałą baterią, ale na ESIM. Internet podpowiada mi najczęściej Garett Kids Esim 4g ale słyszałem że bateria nie trzyma zbyt długo. Jakie są Wasze doświadczenia?
Nie mam żadnego doświadczenia z lokalizatorami dla dzieci/osób starszych obudowanych w zegarki/opaski ale sam używam opaski udającej zegarek bo kluczowym parametrem dla mnie jest właśnie czas pracy na jednym ładowaniu. Tutaj niestety działa fizyka → im więcej zegarek/opaska ma funkcji, tym krócej działa. Jeśli ma obsługiwać kartę e-sim, lokalizację satelitarną a do tego działać tak sprytnie aby nie dać się wyłączyć - to (zupełnie na oko) czas działania na jednym ładowaniu w okolicach 120h to byłaby rewelacja
Ten zegarek o którym napisałeś, realnie nie wytrzymuje (z tego co o nim czytam), nawet 12h:
(x-kom)
Zajrzyj, podobny temat Smarwatch dla dziecka 6 lat / sim / lokalizacja
Zwróć uwagę, że nie ma możliwości lokalizowania jeżeli dziecko jest w pomieszczeniu. Sporadycznie może złapać zasięg GPS ale w większości będzie pokazywał ostatnią lokalizację, gdy zasięg jeszcze był. Zależy od budynku i od jakości GPS. Dobry odbiornik GPS potrafi złapać zasięg w pomieszczeniach, słaby gubi się jak jesteś w lesie.
Generalnie te zegarki dla dzieci nie mają zbyt dobrych opinii. Np taki https://www.amazon.pl/XPLORA-X6-Polączenia-wiadomości-lokalizacja/dp/B0BD8XGS2V jeden z lepszych podobno a ma na Amazon 3,6/5
Nie polecę Ci żadnego, bo jak przedmówca nie mam z nimi doświadczenia. Zobacz jeszcze ZTE Watch K1 Pro. Tak czy inaczej 2 dni na baterii to max i to może być osiągalne w przypadku Xplora i ZTE - ale nie musi.
Może coś alternatywnego? Zegarek do którego można włożyć airtaga: