Chciałbym mieć swój program w Mac App Store w dniu otwarcia ale kompletnie brakuje mi pomysłów. Najlepiej żeby propozycje nie były jakieś szczególnie skomplikowane ( nie napiszę Photoshop’a czy FinalCutPro w dwa tygodnie )
Są tam przeróżne kalkulatory, czytniki RSS dla konkretnych stron lub ogólne, proste gry, translatory, słowniki, pogodynki i czego tylko dusza zapragnie.
oraz sensownego edytora tagów IDv3, który będzie miał zautomatyzowane numerowanie ścieżek, odczytywanie tagów z potraktowanych wyrażeniem regularnym nazw plików, zmianę nazw plików na podstawie moich tagów, pobieranie tagów z freedb albo musicbrainz i znajdowanie okładek.
No proszę Cię, bądźmy poważni. iTunes i jego edycja tagów… ech.
A moich wymagań nie spełnia większość edytorów, które są wymienione na stronie. Wszystkich nie testowałam, ale po pobieżnym przejrzeniu listy w opisie żadnego z nich nie widzę pobierania tagów z musicbrainz / freedb.
a ja tam nie marudze. D sie znalesc wszstko na maca. Co to znaczy brakuje… na macu po prsotu to jest inne. W sumei to moglibysmy odwrocic to pytanie. Czego brakuje w normalnych komach a ma Mac.
Fakt, dobór oprogramowania po przesiadce z jednego systemu na drugi może być trudny, bo przyzwyczailiśmy się do jakiś rozwiązań - albo zobaczyliśmy, że gdzieś jest tak i doszliśmy do wniosku, że gdzieś jest lepiej, wygodniej
Osobiście za dużo z Mac OS X nie miałem za wiele do czynienia (kurde, gdyby mi komputer nie padł z dnia na dzień to wiosną ew. teraz latem mógłbym sobie Maca Mini sprawić, a tak muszę siedzieć na PC Ale brakuje mi komunikatora o tak dużych możliwościach konfiguracyjnych - co jak co, ale Miranda IM jest bezkonkurencyjna i może wymaga wielu godzin przy konfiguracji, ale po tych czynnościach bije wszystko inne.
Ahh ja mam macbook pro ale powoli sie yastanawiam cyz nie strzelic sobie jeszcze duzego monitora w domu bo w sumie troche go brakuje.
– Dodane 12.03.2012 (Pn) 17:13 –
Hehehe normalnie nie moge czasami z tyhc ludzi kole gdzies sie wypowiadal ze on moze z promocji Groupon skorzysta zeby sobie kupic maca. taka to promocja ze placic 19 zl a masz 50 do wykorzstania. No to faktcznie wygrana sprawa.