Jakich aplikacji używacie na co dzień podczas pracy zdalnej i przymusowego pobytu w domu?

Cześć,
Ktoś chętny do podzielenia się swoimi propozycjami?
Pytanie: Jakie aplikacje i programy, zagościły na waszych komputerach i smartfonach w ostatnim miesiącu, bez których nie wyobrażacie sobie codziennych obowiązków. Czy też rozrywki.

Dajcie znać w komentarzu tu lub pod publikacją: https://www.dobreprogramy.pl/Kristov_pl/Jakich-aplikacji-uzywacie-na-co-dzien-podczas-pracy-zdalnej-i-przymusowego-pobytu-w-domu,107574.html

2 polubienia

Poza tym czego używałem na co dzień, to dodatkowo tylko Teams + OpenVPN (chociaż wcześniej też z niego czasami korzystałem). Reszta bez zmian.

Slack / Discord

Napisałem już na blogu, ale chcę też tu.
Ja nic więcej, jak do tej pory, gdyż normalnie jeżdżę do pracy i tam dopiero zasiadam do moich komputerów. Taka specyfika pracy, gdzie w jednej sieci nie da się zdalnie, gdyż sieć nie ma połączenia z Internetem, a w drugiej (tej mającej Internet) nie dają VPN (choć technicznie jest możliwy, po zaszyfrowaniu całego komputera).
Za to dzieci na swoich komputerach maja poinstalowane MS Teams do nauki zdalnej, czego wcześniej nie było.
I to tyle “nowości” z “czasów pandemii”.