Napiszcie mi jakie stosujecie akumoltory do cyfrowek bo zakupilem sobie cyfrowke i niestety zwykły paluszek potrzymał tylko z 1,5 h mam samsunga digimax s 600 ile przecietnie trzyma akumulator w cyfrowce?? :mrgreen:
Ja stosuje akumulatorki GP pojemność 2800mA wytrzymują około 300 zdjęć 50%/50% z użyciem lampy , czym wieksza pojemność tym wiecej wytrzymią.
GP, ale 2700, u mnie to około 160 zdjęć najwyższej jakości (wszystkie bez lampy)
to zależy też od ustawień aparatu , zdjęcia robie na pełnym manualu jak bym dał na pełny automat to zapewne tez bym więcej jak 150-160 nie zrobił , również jak długo nie były ładowane akumulatory , jak tak naładuje na max i potem aparat poleży nieużywany z miesiąc to też zrobie mniej zdjęć , w dużej mieże też zależy od samego aparatu niektóre modele są bardzo prądożerne , a w dodatku producent nieraz w takich prądożercach stosuje 2 akumulatorki ( do mojej minolty wchodzą 4 sztuki) najlepiej używać jak największych powyżej 3000mAh
fakt, zapomniałem dodać, że ja używam tylko dwóch akumulatorów do tego jeszcze w aparacie dość prądożetnej marki jaką jest Canon