Zauważyłem jedno ,gdy chodzę nawet z 5 kilometrów po galerii handlowej ,po trawie ,chodniku .Nogi nie bolą tak jak przy chodzeniu po asfalcie ,z 300 metrów pod górkę po asfalcie równa się 5 kilometrom po galerii .Przecież to jest nie dorzeczne ,czemu się tak dzieje .Jakie obuwie w tym wypadku stosować czy buty trekkingowe pomogą ,niestety są miejsca w naszym kraju odpowiedniku zielonej wyspy premiera ,co nie ma chodników i trzeba ganiać po asfalcie :evil: .
szukaj czegoś na grubej podeszwie
może spróbuj jakieś amortyzujące wkładki do butów
Najlepiej zrobisz jak pójdziesz po poradę do ortopedy.
Znalazłem takie buty ,ponoć idealne do koszykówki (to zapewne podeszwa amortyzująca ).Więc powinny być dobre
http://allegro.pl/nike-the-overplay-v-r … 05475.html
kamil_w wiem ale za naszego kochanego rządu na termin się czeka nawet 1.5 miesiąca.Tak ostatnio pan Premier zachęcał do zakupów w marketach bo taniej,niech sobie jeszcze kupią tam buty i odzież .
A później się dziwić ze Połowa Polaków ma problemy ze stawami ,jak kochane rządy tak uregulowały zarobki .Szlak może trafić ze za granicą tańsze markowe ciuchy i obuwie ,a płace 4 razy wyższe.Pamiętam jak w latach 90 śmiali się z Rumunów żebrzących ,a teraz w większych miastach wystarczy spojrzeć ilu jest takich Polaków.
Na szczęście jest internet i można coś kupić w miarę rozsądnych cenach.
drobok tak się składa ze mogę w tym sklepie odebrać osobiście ,niestety nie widzę numeru 44 .
Ja bym butów na allegro nigdy nie kupił, już wole market
A próbowałeś wpisać w wyszukiwarce internetowej frazę “forum ortopedyczne”?
A jeśli chodzi o zakup butów przez internet, to fakt - jest to ryzyko. Ja zawsze chodziłem do normalnych sklepów, przymierzałem, wybierałem, a później zamawiałem przez internet (w sklepach, a nie na aukcjach). Obecnie mam już swój ulubiony model, który co sezon jest odświeżany i jeśli mam kupić buty do chodzenia, to już nie szuka, tylko od razu zamawiam te jeden jedyne.
Wiem… kobiety mogą tego nie zrozumieć. ^^
Jakieś tam ryzyko na pewno jest , ja np. od kilku lat zaopatruje się w sklepie internetowym Mustang , nigdy jeszcze się nie zawiodłem , obsługa super, można ze sprzedawcami rozmawiać na GG i pytać o wszystko żeby nie kupić czegoś nie pasującego do naszych rozmiarów, ale fakt że jak pierwszy raz się zdecydowałem się na zakup butów u nich to się obawiałem czy nie będą za duże lub za małe , bo wszyscy dobrze wiemy jak teraz jest z tymi rozmiarami , tu niby w rozmiar 43 wejdziesz , a już w innego buta o tym samym rozmiarze nogi nie wsadzisz.
ja kupilem przez neta juz z 6 par butów i wszystkie pasowaly : d
Jakie macie zdanie o Nike ,bo z tego co czytałem na forach opinie są dobre .A o adidasach słyszałem ze fabrykę przenieśli do Chin ,a w butach za ponad 300zł zapadła się podeszwa jak w butach z marketu za 50zł :o .
Z doświadczenia i przechodzonych kilometrów najbardziej polecałbym buty przeznaczone do Nordic Walking , najbardziej przystosowane buty do zmian terenu i podłoża, wypróbowałem już kilka par butów przystosowanych do tego typu rozrywki, główne zalety to: wygoda, dobra wentylacja i wytrzymałość.
No i co z tego że do Chin? Nie wszyscy Chińczycy robią złej jakości wyroby. Polecam Nike.
A co o takich butach sądzicie na stronie producenta czytałem ze podeszwa imituje chodzenie na bosaka i zapobiega płaskostopiu ,przy intensywnym bieganiu.I wzmacnia mięśnie o 30% tyle żeby się nie okazało ze to tylko reklama .
To już są zwykłe chwyty marketingowe , ‘‘pij mleko będziesz wielki’’ …
hehe ciekawe czy ksztaltuja pośladki ; P
Ja tam sobie zachwalam jako uniwersalne buty Dr Martensa - sprawdzają się i na asfalcie i w terenie
Glany polecam dobre wytrymałe skórzane buty,jak w nich trochę pochodzisz będą mięciutkie i wygodne ew buty wojskowe
Tylko najpierw będzie jakieś do 2 tygodni męki zanim się do stopy ułożą :lol:
Kupiłem buty Walk Maxx dziwnie się chodzi tak jakby po miękkim podłożu ,ale jestem bardzo zadowolony nogi się nie męczą a buty Niemieckie.
Przypomniala mi sie jedna rzecz …
Kiedyś kupiłem takie fajne wkładki do butów że na środku styopy miały plastikowa wkladke a całe były bodajze z baraniej skóry i dość grube , bardzo dobrze amortyzowały , zobacz za czyms takim w obuwniczym