Jakie chłodzenie do Core 2 Duo E4500

Tak jak w temacie, jakie polecacie chłodzenie, cena raczej do 100 zł z przesyłką.

Musi być jakieś lepsze, bo planuje OC :smiley:

Podstawka 775

Spartan

http://allegro.pl/listing.php/search?ca … g=spartan+

Powyższe chłodzenie w zupełności powinno wystarczyć . Ja tylko dodam ,że boxowe chłodzenie nie jest takie złe, mam E4400 na boxowym chłodzeniu ,bselmodem podkręcone FSB samego procesora do 266 i temperatury w spoczynku mam takie :

epmwq.jpg

W full stresie max 60°C

Tą stronę, gdzie podałeś, są różne modele tego spartana np. HE923 lub HE912.

Dodane 08.05.2012 (Wt) 20:07

Może ktoś jeszcze coś zaproponować ?

Bardziej opłacalnym i wydajniejszym modelem jest HE923 HeatPipe

Właśnie przed chwilą dotarł do mnie Spartan HE923.

Jakie wrażenia ?

Pozytywne, wydaje się duży , wiatrak szeroki, grube rurki miedziane, zobaczymy jak w praktyce połączy się z Core 2 Duo E4500, ale to chyba w poniedziałek albo we wtorek, bo dopiero wtedy przyjdzie mi płyta główna, chyba, że poczta mnie zaskoczy i dostarczy mi jutro :smiley:

Jak myślicie, ta pasta da radę ( dołączona w zestawie ) ?

Pasta w zestawie dodana do Fortisa/Spartana jest całkiem dobra, a najniższy model Spartan LT (używam w domu w jednym kompie) ma pastę w zestawie o wydajności Zalmana STG2.

A jak ją nałożyłeś i ile ? Całe opakowanie ? Niby tak jest napisane, że trzeba wszystko dać, bo to jest HE i dlatego trzeba całe :smiley: Tak jest napisane na opakowaniu

Całe to będzie za dużo, tu na filmie możesz zobaczyć ile mniej więcej potrzeba

Osobiście dałem wszystko co było i działało bardzo dobrze :stuck_out_tongue: Teraz kupiłem jakiś najtańszy niebieski glut, bo nie mam kiedy się do Gliwic po coś porządniejszego wybrać (pewnie nieprędko się wybiorę, ale mogę chociaż z komputera korzystać :D)