Cześć
Obudowa niestety nie jest duża, ale zainteresowałem się chłodzeniem wodnym, ale na samym początku wspomnę, że zapoznałem się z chłodzeniem wodnym Corsair H80i, fajne bo świeci i jest wydajne i ciche.
Mnie jednak interesuje chłodzenie wodne gdzie muszę wydać nieco więcej kasy, czyli pompa, chłodnica, rurki, złączki, rezerwuar. Chciałbym chłodzić tylko procesor, ponieważ GPU mam ciche (ASUS Radeon HD 7870 DCII), a temperatury są niskie podczas grania. Chciałbym też podświetlić rurki światłem UV (zdaje się, że chodzi mi o katody), żeby osiągnąć efekt świecących rurek z płynem.
Piszę ten post, bo szczerze mówiąc nie wiem czy opłaca mi się to robić w tej obudowie…no i też nigdy nie budowałem takie chłodzenia, znam tylko firmę EKWB. Czytałem różne poradniki dotyczące wodnego chłodzenia, z grubsza wiem jak się za to zabrać, ale chciałbym skorzystać z waszego doświadczenia. Jeżeli ktoś uważa, że opłaca mi się budować takie chłodzie, oraz że obudowa nie jest do tego tragiczna, to też prosiłbym o pomoc w skompletowaniu potrzebnego sprzętu do budowy takiego chłodzenia.
Pozdrawiam
PS