Trzeba przyznać że Rosjanie potrafią robić filmy wojenne, przy okazji podnosząc w nich heroizm swoich żołnierzy…obraz nie jest może podobny klimatycznie do np. “9 Kompanii”, ale jak najbardziej wart obejrzenia.
Ali G to raper z dzielnicy Westside. Wraz z kumplami z gangu rywalizuje z kolesiami z Eastside. Poza tym Ali ma bardzo odpowiedzialne zadanie, prowadzi szkołę, w której uczy dzieciaki jak przetrwać w getcie. Jednak po odcięciu funduszy jest zmuszony do zaprzestania prowadzenia zajęć. Rozpoczyna protest. Ali zostaje wciągnięty w wir wydarzeń związanych z wyborami. Staje się kandydatem do parlamentu. Dostaje się tam, przewraca wszystko do góry nogami i przypadkowo natrafia na spisek swego przełożonego…
Pastisz kina grozy, łączący elementy czarnej komedii i horroru. Mimo, iż autorzy nadali mu raczej żartobliwą formę, pełno w nim scen przemocy i grozy. Motywem przewodnim filmu jest polowanie na seryjnego mordercę, dokonującego brutalnych mordów na terenie małego i spokojnego amerykańskiego miasteczka. Widać wyraźne nawiązanie do horrorów, takich jak Krzyk, Koszmar minionego lata i Blair Witch Project. Oprócz tego znalazły się w nim parodie m.in. Szóstego zmysłu, Matriksa czy Podejrzanych.
Ciekawy film dokumentalny produkcji HBO…pokazujący od kuchni życie zawodowe i prywatne gwiazd obojga płci branży filmów dla dorosłych…po obejrzeniu wbrew obiegowym opiniom to tacy sami ludzie jak My…są żonami,matkami,mężami itd…trzeba przyznać iż mają ciężki kawałek chleba,nie ma kokosów finansowych…trzeba się sporo “natyrać” aby żyć dostatnio…
Jakoś na mnie nie zrobił wrażenia,teatr jednego aktora…faktycznie gość desperacko walczy o życie,ale nie wczułem się w jego dramatyczne położenie,do obejrzenia,ale szału nie ma.
Ja mam do Was serdeczną prośbę jak już polecacie jakiś film to piszcie tytuł nie wklejajcie masowo tych okładek bo na nie których nie można się doczytać tytułu albo go w ogóle nie ma.
Wczoraj oglądałem komedie ‘‘Życie seksualne Ziemian’’ nawet nawet , mogli by teraz zrobić taką samą komedie tylko że z lepszym scenarzystą bo teksty można na prawdę świetne dać do tego filmu o tej tematyce
Film miodzio / wbrew wydawało by się płytkiej fabule /…bardzo dobrze się ogląda…dynamika akcji momentami aż bucha z ekranu…jak ktoś jeszcze nie widział to jak najbardziej polecam.
– Dodane 07.03.2011 (Pn) 17:00 –
Produkcja: USA
Gatunek: Dokumentalny, Wojenny
Świetny film dokumentalny,jeden z lepszych jakie w życiu widziałem…żołnierze tam stacjonujący przeżyli piekło za życia…warto,naprawdę warto obejrzeć.
– Dodane 12.03.2011 (So) 19:50 –
S.W.A.T. Firefight
Gatunek: Kryminał, Thriller, Akcja
Typowy amerykański film…sporo efektownej strzelaniny,walka dobrego gliny ze złym człowiekiem,błyskawiczny romans głównego bohatera,no bo w końcu musi on mieć kogoś do ratowania po porwaniu…i jak zwykle udaje się przeciąć odpowiedni kabelek na sekundę przed wybuchem.Dla zabicia nudy i z braku lepszego zajęcia można ewentualnie obejrzeć.
– Dodane 14.03.2011 (Pn) 19:01 –
Polowanie na czarownice
Gatunek: Dramat, Fantasy, Przygodowy
Wreszcie miałem okazję obejrzeć…jak dla mnie całkiem niezły film,lubię takie średniowieczne klimaty…aczkolwiek na końcu mogło by być deczko mniej diabła…
– Dodane 19.03.2011 (So) 18:47 –
Hatchet 2 / Topór 2
Gatunek: Horror
Pierwsza cześć była chyba lepsza,ale z kronikarskiego obowiązku przyszedł czas na drugą…w roli głównej topór,dwustronny zresztą i bardzo ostry,oraz zdeformowany gość,który w finalnych scenach idzie jednak w kierunku nowoczesności i sięgą po wynalazki cywilizacyjne w postaci piły mechanicznej lub szlifierki,po czym znów wraca do swojego ulubionego narzędzia…krew tryska na wszystkie strony,ludzie są rozrywani na strzępy,jak ktoś lubi taką rzeźń to czemu nie…reszcie raczej odradzam.
– Dodane 20.03.2011 (N) 12:36 –
The Mechanic
Gatunek: Dramat, Thriller, Akcja
Całkiem nieźle zrobione kino akcji,proporcje wyważone i widz nie jest zasypywany z ekranu gradem kul,scenariusz w miarę sensowny…nie zmarnowałem czasu.
– Dodane 20.03.2011 (N) 17:31 –
Vanishing on 7th Street / Zniknięcie na 7 ulicy
Zaintrygował mnie scenariusz,i niestety źle się stało…film jak dla mnie osobiście prze głupi…w ogóle powinien zostać zakwalifikowany do gatunku “thiller psychologiczny”,studium ludzkich zachowań kilku ocalałych osób w obliczu wszechobecnej ciemności…gaśnie światło,po ludziach zostają puste ulice i same ubrania,gdzieś w mroku non stop czają się jakieś pseudo dusze niewiadomego pochodzenia,które chcą na chama odebrać ciało tym kilku ocalałym…generalnie ściema taka że mi słabo…dzielnie doczekałem do końca i nic się nie wyjaśniło…totalna porażka.
– Dodane 25.03.2011 (Pt) 17:09 –
Cannibal Holocaust
Kraj produkcji: Włochy, Kolumbia
Data premiery: 1980
W napadzie szału sięgnąłem po pozycję sprzed ponad trzydziestu lat…film przegięty na maxa…reżyser wraz ze scenarzystą oprócz codziennych zajęć na planie filmowym musieli często konsumować “potrawy kuchni narodowej” Kolumbii, aby stworzyć coś tak idiotycznego…
– Dodane 27.03.2011 (N) 8:00 –
Kołysanka
Produkcja: Polska
Gatunek: Czarna komedia
Szumny opis i na tym szumie się skończyło…ani raz się nie uśmiechnąłem…szkoda Sobie głowy zawracać.
– Dodane 30.03.2011 (Śr) 18:24 –
Westbrick Murders / Morderstwa w Westbrick
Produkcja: Dania, USA, Wielka Brytania
Film może i byłby zjadliwy gdyby nie dziwne a’la komiksowe wstawki i realizacja zdjęć…nie ukrywam iż źle mi się przez to oglądało…co do fabuły,no nic nowego,jest brutalna zbrodnia,są przestępcy psychole,jest okrutna krwawa zemsta, i napisy końcowe…
O fabule ani słowo,bo nie o to chodzi w tym filmie…dla miłośników mordobicia pozycja obowiązkowa,choreografia walk zrobiona naprawdę na wysokim poziomie,aktorzy również dobrze przygotowani do swoich ról…na opisywanej płaszczyźnie godny polecenia.
– Dodane 17.04.2011 (N) 10:21 –
Kolejny rewelacyjny serial produkcji HBO…
Premiera pierwszego z dziesięciu odcinków serialu Gra o tron odbędzie się w poniedziałek, 18 kwietnia o godz. 22.00 w HBO i HBO HD .
Pierwszy odcinek serialu widzowie będą mogli obejrzeć w wersji odkodowanej.
– Dodane 23.04.2011 (So) 19:19 –
Mroczna relikwia / Dark Relic
Gatunek: Fantasy, Horror
Bajeczka taka że szok…zła relikwia,jeszcze gorszy szatan / ze skrzydłami /…mix taki że oglądanie to katusza…aha,film oczywiście kończy się happy endem i para głównych bohaterów się pocałowała…
– Dodane 02.05.2011 (Pn) 19:34 –
Nagie zakonnice z wielkimi spluwami / Nude Nuns with Big Guns
Gatunek: Thriller
Czego to scenarzyści nie wymyślą…nigdy nie przypuszczałem że zdesperowana zakonncica może być tak groźna…wyłącznie dla fanatyków takiej jatki…choć trzeba przyznać że główna bohaterka efektownie rozwala gości…
– Dodane 03.05.2011 (Wt) 19:47 –
The Eagle / IX Legion
Produkcja: USA, Wielka Brytania
Gatunek: Dramat, Przygodowy, Akcja
Bardzo dobry…film o honorze,odwadze,chwale,poświęceniu…a skończywszy na przyjaźni…jak najbardziej do obejrzenia.
– Dodane 07.05.2011 (So) 19:38 –
Jestem numerem cztery / I Am Number Four
Gatunek: Przygodowy, Akcja, Sci-Fi
Całkiem sympatyczna bajeczka s-f,nieźle się ogląda…romans,efekty specjalne,kilka kosmicznych gadżetów,przystojny główny bohater,jest nawet milutki pies,który później się “transformuje” w…szału nie ma,ale tragedii również,generalnie na plus.
– Dodane 08.05.2011 (N) 18:59 –
Klucz Salamandry
Produkcja: Rosja,USA
Gatunek: Akcja,Przygodowy
Nawalanka a’la Rambo…czyli mamy dżunglę,mamy jedynie słuszną ekipę,na przeciw niej złych najemników,plus szalony biznesmen,groźny wirus,trup ściele się gęsto…w filmie mamy również polski akcent,w jednej z głównych ról Pawel DeLong vel Paweł Dyląg…
– Dodane 09.05.2011 (Pn) 17:36 –
Włóczęga ze strzelbą / Hobo With A Shotgun
Produkcja: Kanada, USA
Gatunek: Kryminał, Przygodowy, Thriller, Akcja
Nieprawdopodobnie porąbany film…momentami tak psychopatycznie makabryczny że aż ochydny…w ogóle jako gatunek powinien widnieć wpis…psycho thiller z elementami wypływających wnętrzności…dno…
– Dodane 15.05.2011 (N) 17:13 –
Dżiny / Djinns
Produkcja: Francja
Gatunek: Akcja,Horror,Wojenny
Ma niby jakiś tam swój klimat,ale generalnie to ściema z mistycznymi pustynnymi dżinami,które ingerują w ludzki umysł powodując szaleństwo i wzajemne mordowanie się tych żolnierzy…a w rzeczywistości chodzi o coś zupełnie innego…
– Dodane 18.05.2011 (Śr) 8:21 –
Rytuał / The Rite
Gatunek: Dramat, Horror
Pomimo pochlebnych recenzji,jak dla mnie osobiście porażka…może dlatego iż zupełnie mnie nie jarają klimaty egzorcyzmów,opętania przez diabła itp. bzdur…drugi raz nikt by mnie nie zmusil do jego obejrzenia,a pierwszy raz też radzę omijać.
– Dodane 21.05.2011 (So) 15:56 –
Piraci z Karaibów 3D : Na nieznanych wodach
Gatunek: Fantasy, Przygodowy
Mistrzostwo świata…znakomita rozrywka dla dużych i tych deczko mniejszych,super się ogląda w 3D,zwłaszcza występujące fajne krajobrazy / i nie mówię tutaj o dekolcie Penelopy Cruz
Poprzedni temat niestety uniemożliwił mi kolejne wpisy,więc wskazana nowa kontynuacja…
Elita zabójców / Killer Elite
Gatunek: Thriller, Akcja
Nic odkrywczego i wznoszącego się ponad solidne kino akcji…goście tropią się nawzajem namiętnie,po drodze padają trupy,zwierzyna staje się myśliwym i na odwrót…do tego nieodzowne zmuszanie do określonego zachowania poprzez szantaż życiem bliskiej osoby,a nad tym wszystkim panuje postać grana przez Jasona Stathama.
– Dodane 22.10.2011 (So) 17:02 –
Droga bez powrotu 4 / Wrong Turn 4
Najnowsza cześć kultowej serii…nie ma co dużo pisać,z definicji film momentami makabryczny i odrażający.
– Dodane 26.10.2011 (Śr) 19:57 –
Battleground
Produkcja: Kanada
W sumie nic ciekawego…mamy las,a w nim przestępców,w tym samym lesie psychicznego weterana żyjącego w labiryncie tuneli,w których nie wiadomo skąd posiada energię elektryczną,w parze z tą energią ma też parcie na zabijanie,wykorzystując do tego celu spory asenał broni,pułapki rodem z wietnamskiej dżungli itp.Nic nie zyskamy oglądając,nic nie stracimy w przeciwnym wypadku…
– Dodane 30.10.2011 (N) 12:50 –
Scooby-Doo: Epoka Pantozaura / Scooby-Doo! Legend of the Phantosaur
Gatunek: Animacja
Dostajemy wszystko co już znamy z poprzednich odsłon tej kultowej animacji…akcję,sensację,elementy romantyczne,furę pochłanianego żarcia itd…na weekend jak znalazł do obejrzenia dla podstawowej komórki społecznej…
– Dodane 01.11.2011 (Wt) 18:02 –
Po prostu walcz 2 / Never Back Down 2
Gatunek: Akcja
Pierwowzór był jednak lepszy…w drugiej części jest za bardzo słodko-amerykański klimat,za dużo treningu,niepotrzebnej gadki,ściemy romantyczno-obyczajowej,a za mało scen walki…całość ratuje odtwórca głównej roli i reżyser w jednym,trzeba przyznać kawał byka z gościa…
– Dodane 27.11.2011 (N) 18:46 –
80 milionów
Gatunek: Sensacja, Akcja
Na kolana mnie nie powalił…klimat pokazany w filmie ma już chyba tylko wymowę “lekcji historii” dla młodszego pokolenia…jak dla mnie tytułowy “przekręt” finansowy to zwykła realizacja czeku w banku,z lekkim zagraniem na nosie służbie bezpieczeństwa…w skali od 1 do 10 dałbym piątkę.
– Dodane 27.11.2011 (N) 18:48 –
Wyjazd Integracyjny
Gatunek: Komedia
Masakra jaki płytki i odmóżdżający film…pseudo humor sytuacyjny jak i słowny okraszony wulgaryzmami w ogóle nie bawi…sama zmysłowość Katarzyny Glinki to trochę za mało.
– Dodane 29.11.2011 (Wt) 17:58 –
Immortals / Bogowie i herosi 3D
Gatunek: Fantasy, Akcja
Świetny film,doskonale zrobiona bajeczka fantasy,super się ogląda bez cienia nudy…
– Dodane 30.11.2011 (Śr) 17:46 –
Latający mnich i tajemnica Da Vinci
Gatunek: Przygodowy, Dramat historyczny
Produkcja: Czechy, Polska, Słowacja, Węgry
Cudem dobrnąłem do końca…film może i ambitny,mający jakieś głębsze przesłanie,ale mnie pozbawione akcji klasztorne klimaty wybitnie nużyły.
– Dodane 12.12.2011 (Pn) 12:01 –
Zombie Apocalypse
Gatunek: Horror, Akcja, Sci-Fi
Potraktowałem ten film jako zastępczy substytut podczas przymusowej przerwy w oczekiwaniu na kolejny odcinek kultowego serialu “The Walking Dead”…co dostajemy…no wiadomo grupa ludzi nieustannie na przeciwko niezliczonych hord zombie,które są zabijane bez umiaru,giną oczywiście również przedstawiciele zdrowej ludzkiej rasy…oglądałem bardziej kiczowate produkcje stacji “SyFy”,ale w końcowych scenach ze zmutowanym i zarażonym a’la tygrysem to już przesadzili w tandecie…reasumując jak ktoś lubi takie klimaty i spojrzy na film z przymrużeniem oka to czemu nie.
– Dodane 14.12.2011 (Śr) 12:28 –
Porwanie / Abduction
Sam nie wiem jak to się stało iż tak dobry film dopiero teraz zaliczyłem…świetne kino akcji,miód zrealizowane i naprawdę super się ogląda…jak ktoś jeszcze nie widział zdecydowanie polecam.
– Dodane 16.12.2011 (Pt) 15:13 –
Coś / The Thing
Gatunek: Horror, Sci-Fi
Produkcja: USA, Kanada
Całkiem przyzwoity,nawet więcej niezły…fajna lodowa scenografia,stopniowanie napięcia,konkretnie zrobiony potwór/obcy zwłaszcza jak momentami przybiera do swoich macek/odnóży twarze zabijanych naukowców,no i nieoczekiwane zakończenie…czegóż chcieć więcej od takiego gatunku filmu…nic tylko oglądać.
– Dodane 23.12.2011 (Pt) 8:09 –
11-11-11
Produkcja: Hiszpania, USA
Jak dla mnie beznadzieja…smętna akcja,której większość rozgrywa się w Hiszpanii,w domu gdzie ma siedzibę niby kościół,niby sekta…do tego dochodzą jakieś dziwne demony i złowrogie moce związane z tytułową datą…zdecydowanie odpada.
– Dodane 14.01.2012 (So) 16:40 –
Czas wojny / War Horse
Gatunek: Dramat, Wojenny
Produkcja: USA / Indie
Tradycyjnie polski tytuł jest “adekwatny” do oryginalnego…jakoś mnie specjalnie nie wzruszyła historia bohaterskiego konia,lekko się dłuży / 147 minut /…oczywiście zrobiony bardzo dobrze,z dużym rozmachem,zresztą nie może być inaczej,wszystko co wyjdzie spod ręki Stevena Spielberga ma gwarantowaną jakość.
– Dodane 15.01.2012 (N) 20:33 –
Arena
Przechodzi ludzkie pojęcie jaki głupi film,makabra…nawet nie zadbano o to aby usunąć widok spływającej “krwi” po obiektywie kamer…dno.
– Dodane 20.01.2012 (Pt) 17:35 –
Sztos 2
Gatunek: Komedia, Sensacyjny
“Są chłopaki,jest zabawa”…parafrazując to hasło reklamowe,mogę napisać…jest film,nie ma zabawy…jak dla mnie słabiutka produkcja,nawet tytułowy przekręt kasowy na UB-cji nie robi żadnego wrażenia…jednym słowem mizeria i zero powodów do śmiechu.
– Dodane 23.01.2012 (Pn) 15:58 –
Król Skorpion 3: Odkupienie / The Scorpion King 3 The Battle for Redemption
Gatunek: Fantasy, Przygodowy, Akcja
Produkcja: Tajlandia
Ostatnie zdanie opisu należy potraktować z dużym dystansem,film jest bardzo niskich lotów.Z drugiej strony z braku laku,lub jak ktoś oglądał poprzednie części i lubi takie przygodowe bajeczki to można się zmusić do obejrzenia.
– Dodane 25.01.2012 (Śr) 16:07 –
Territories
Produkcja: Francja, Kanada
Przesadzona ściema…dwóch emerytów jak gbyby nigdy nic bawi się w strażników granicznych,porywają ludzi,torturują,i przesłuchują w charakterze osób zagrażających bezpieczeństwu państwa.Zaginionych poszukuje prywatny detektyw-narkoman,który oczywiście również zostaje zamordowany…a dziadkowie oprawcy żyją dalej długo i szczęśliwie…lepiej taki badziew omijać z daleka.
– Dodane 09.02.2012 (Cz) 7:54 –
Egipskie psiaki / Treasure Buddies
Gatunek: Familijny, Komedia
Znakomita rozrywka…doskonała zabawa przy oglądaniu dla dużych i małych…relaks na wysokim poziomie.
– Dodane 24.02.2012 (Pt) 9:36 –
Wojna strzał / War Of The Arrows
Produkcja: Korea Południowa
Gatunek: Historyczny, Akcja
Typowe solidne azjatyckie kino historyczne,ale trzeba przyznać iż super efektownie są zrobione sceny używania łuków i pojedynki łucznicze,no i wiadomo iż główny bohater jest nie do zdarcia…ale jak ktoś lubi takie klimaty to jak najbardziej polecam.
– Dodane 26.02.2012 (N) 9:07 –
Hugo i jego wynalazek
Gatunek: Familijny, Przygodowy
Skusiło mnie te 11 nominacji do Oskara i nie żałuję…całkiem niezły film,choć to tylko historia małego chłopca i początków kinematografii,ale ma swój specyficzny baśniowy klimat,dobrze zrealizowany,z super scenografią,zwłaszcza zaplecza dworca…ciekaw jestem ile docelowo zdobędzie statuetek,no chyba że go wykosi film “Artysta”.
– Dodane 26.02.2012 (N) 15:47 –
Underworld: Przebudzenie / Underworld: Awakening
Gatunek: Horror, Akcja
Widziałem wszystkie poprzednie cześci i jako miłośnik tej serii złego słowa nie mogę napisać…tradycyjny mroczny klimat,świetne efekty…zainteresowanym napewno się spodoba.
– Dodane 12.03.2012 (Pn) 14:59 –
Urban Explorer
Produkcja: Niemcy
W sumie nic specjalnego…ma tam jakiś swój klaustrofobiczny,podziemny klimat,jest grupa młodych ludzi,jest sadystyczny psychol,są tortury typu obdzieranie żywcem ze skóry z posoleniem…ot horrorowa szarzyzna.
– Dodane 13.03.2012 (Wt) 12:16 –
Przełęcz Donnera / Donner Pass
Jako tako w większej części da się go oglądać,jest powiedzmy nastrój grozy kiedy rozwydrzona młodzież w górskiej chacie zmaga się ze strachem i czającym się mordercą,ale z końcówką to scenarzystę poniosła fantazja ze ściemą iż systematyczne picie ludzkiej krwi zapewniło głównemu bohaterowi nieśmiertelność od kilku pokoleń,a pojedyncze osoby po kilku kroplach krwi zmieniają się krwożercze bestie posłuszne swemu guru.
– Dodane 16.03.2012 (Pt) 9:46 –
Sektor 7
Produkcja: USA, Korea Południowa
Gatunek: Przygodowy, Thriller, Sci-Fi
No i stawiają dzielnie czoła,a jak już stawią to przeżyje tylko jedna osoba…generalnie bajeczka taka że szok,hodowany w tajemnicy na platformie potwór,aczkoliwiek efektownie zrobiony…gdyby nie ten film pewnie bym się nigdy nie dowiedział iż można przed takim montrum uciekać na motocyklu po platformie ;)…jedynym plusem są sekwencje zdjęć podwodnych,a to troszkę za mało.
– Dodane 17.03.2012 (So) 19:41 –
Tower Heist: Zemsta cieciów
Gatunek: Akcja, Komedia kryminalna
Film lekki,łatwy i przyjemny,w sam raz na popołudniowo-wieczorny relaks…awizowany jako komedia jednak nie ma wielu powodów do śmiechu,ale generalnie fajnie się ogląda.
– Dodane 21.03.2012 (Śr) 10:43 –
Trzej muszkieterowie
Produkcja: Francja, Niemcy, USA, Wielka Brytania
Gatunek: Przygodowy, Romans, Płaszcza i szpady
Bardzo luźna adaptacja znanej nam wszystkim powieści…luźna bo w filmie pojawiają się “cuda” w postaci latających machin wojennych,rzekomo zbudowanych na podstawie projektów Leonardo da Vinci,czyli ściema na maxa,ale mimo wszystko dobrze się ogląda,wizualnie rozrywka na wysokim poziomie.
– Dodane 23.03.2012 (Pt) 15:12 –
Przetrwanie / The Grey
Gatunek: Dramat, Akcja
Niezły film…niesamowita walka o przetrwanie z groźną przyrodą,własnymi słabościami o wilkach nie wspominając…szkoda tylko że kończy się w niedopowiedziany sposób,ale jak najbardziej wart obejrzenia.
– Dodane 25.03.2012 (N) 13:46 –
Q
Gatunek: Dramat obyczajowy
Produkcja: Francja
Świat się kończy jak zabrałem się za oglądanie obyczajowego badziewa…film wyróżnia się tylko bardzo ale to bardzo śmiałymi scenami erotycznymi,raczej niespotykanymi w normalnych produkcjach,no i może dlatego dobrnąłem do końca
– Dodane 26.03.2012 (Pn) 19:56 –
Act of Valor
Jak ktoś lubi klimaty działań specjalnych będzie zadowolony…świetnie zrobiony,zwłaszcza sekwencje widziane z perspektywy pierwszej osoby,film trochę trąci tradycyjnym amerykańskim patosem,ale ogólnie duży pozytyw.
– Dodane 15.04.2012 (N) 16:41 –
Człowiek na krawędzi / Man on a Ledge
Gatunek: Kryminał, Thriller
Kawał solidnego filmu,bardzo dobrze się ogląda…w roli głównej zaskakująca intryga…zdecydowanie polecam.
– Dodane 17.04.2012 (Wt) 19:23 –
Sherlock Holmes: Gra cieni / Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Gatunek: Kryminał, Przygodowy
Takie filmy to można godzinami oglądać…świetne efekty,sceny walk,strzelanin itd., do tego praktycznie nieustanna dynamika akcji,wszystko to zebrane razem nie pozwala nam się nudzić…jak najbardziej wart obejrzenia.
– Dodane 18.04.2012 (Śr) 18:29 –
Igrzyska śmierci / The Hunger Games
Gatunek: Thriller, Akcja, Sci-Fi
Gdzieś do połowy wydaje się smętny,ale kiedy następuje już rozgrywka w dżungli akcja nabiera tempa,trwa krwawy pojedynek z użyciem włóczni,noży,strzał a skończywszy na genetycznie zmutowych osach,oczywiście zakończenie jest z happy endem…w sumie nie żałuję wydanej kasy na bilet,a to już duży plus dla filmu
– Dodane 20.04.2012 (Pt) 16:22 –
Dragon Eyes
Gatunek: Dramat, Kryminał, Thriller, Akcja
Spodziewałem się czegoś lepszego,a tu spore rozczarowanie…dobrych scen walki jak na lekarstwo,film dziwny,dziwnie zrealizowany…JCVD pojawia się epizodycznie,w sumie może z 10 minut…reasumując cienizna.
– Dodane 24.04.2012 (Wt) 15:20 –
Battleship: Bitwa o Ziemię
Gatunek: Sci-Fi
Produkcja:USA
Jaka szkoda że film nie został zrealizowany w technologii 3D,efekty wizualne są fenomenalne,jak np. statki obcych wynurzające się z wody,lub sceny batalistyczne wzajemnego ostrzału…oczywiście jak było do przewidzenia garstka dzielnych amerykańskich marynarzy plus japoński kapitan poradziła sobie z najazdem,debiutująca na ekranie Rihanna calkiem nieźle prezentuje się w mundurze,niestety przez cały film nie była uprzejma udać się pod prysznic
– Dodane 26.04.2012 (Cz) 16:08 –
Legenda o wypaśnym Maximusie / The Legend of Awesomest Maximus
Gatunek: Komedia
Ale popieprzona komedia,parodia takich filmów jak “Gladiator”,“Troja”,“300” itd…okraszona niezliczoną ilością wulgaryzmów,podtekstów erotycznych i pięknych ciał…jak ktoś lubi takie głupawe filmy jak najbardziej powinien obejrzeć
– Dodane 13.05.2012 (N) 16:13 –
Eksperyment SS 2: Czarne słońce / Outpost 2: Black Sun
Produkcja: Wielka Brytania
Jak ktoś lubi klimaty wojenne,tajemnice połączone z nazistowskimi eksperymentami i widział pierwszą część śmiało powinien obejrzeć…ale z drugiej strony film jest ściemą na maxa,jak np. facet wiszący,zaplątany w dziwne kable i strzelający wiązkami elektromagnetycznymi,a na dokładkę wojska NATO bezradne jak dzieci.
– Dodane 15.05.2012 (Wt) 16:38 –
Agent Vinod
Gatunek: Akcja
Produkcja: Indie
No proszę, jestem niesamowicie mile zaskoczony tą indyjską kopią przygód Bonda,wprawdzie nie ma tam wypasionych gadżetów co w amerykańskim pierwowzorze,ale np. nóż sprężynowy w harmonijce ustnej występuje…fajnie się ogląda,nie zauważyłem kiedy zleciało 2.5 godziny…no i główny bohater,agent to kozak nie z tej ziemi,momentami nieźle się ubawiłem,bo to co wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie
– Dodane 13.06.2012 (Śr) 13:39 –
Iron Sky
Gatunek: Komedia, Akcja, Sci-Fi
Produkcja: Australia, Finlandia, Niemcy
No kto by pomyślal iż na Księżycu mogą mieszkać naziści i jeszcze bezczelnie planować inwazję na ziemię ;). Nie wspomnę iż potrafią wybielić murzyna na wzór rasy aryjskiej…film jest czystą satyrą i sarkastycznym spojrzeniem na hitlerowców,ale jak najbardziej do obejrzenia.
– Dodane 14.06.2012 (Cz) 10:27 –
Hitlerowcy z wnętrza ziemi / Nazis at the Center of the Earth
Gatunek: Horror, Akcja
Produkcja:USA
Kolejna produkcja z nazistami w roli głównej,ale tym razem to taki badziew i ściema że się słabo robi…monstrualnej wielkości robot z głową Hitlera,uzbrojony a’la transformers,latający spodek jako maszyna bojowa,podziemne miasto pod kilometrami lodu gdzie rosną zielone drzewa,hitlerowcy zombie strzelający bronią prawie laserową,eksperymenty na ludziach z wszechobecnym obdzieraniem ze skóry,z reguły z twarzy…dawno takiego chłamu nie widziałem.
– Dodane 15.06.2012 (Pt) 18:34 –
Podróż na Tajemniczą Wyspę / Journey 2: The Mysterious Island
Gatunek: Familijny, Fantasy, Komedia, Przygodowy
Dobry i sympatyczny film,jak przystało na ten gatunek…fajnie się ogląda,bajeczne krajobrazy i widoki,świetne sceny,zwłaszcza lot głównych bohaterów na pszczołach…ogólnie duży plus za całokształt.
– Dodane 16.06.2012 (So) 14:52 –
Faceci w czerni 3 / Men in Black III
Gatunek: Komedia, Sci-Fi
Tego filmu nie trzeba rekomendować…w trzeciej cześci przenosimy się do roku 1969,gdzie główni bohaterowie się jeszcze nie znają,ale mimo to wspólnie bronią ziemi przed inwazją i delikatnie zmieniają przyszłość,w której tworzą zgrany tandem.W 3D świetnie się ogląda,rozrywka na wysokim poziomie.
– Dodane 18.06.2012 (Pn) 12:04 –
Gniew Tytanów / Wrath of the Titans
Gatunek: Fantasy, Przygodowy
Film niesamowicie zrobiony,efekty specjalne miód,jak np. labirynt prowadzący do Tartaru lub postać Kronosa…fabuła to wiadomo,bajeczka o dzielności i odwadze Perseusza…ale dla samych doznań wzrokowych warto obejrzeć.
– Dodane 18.06.2012 (Pn) 19:15 –
Pirania 3DD / Piranha 3DD
Gatunek: Horror, Komedia
W sumie nic specjalnego,jedyne plusiki to widok kobiet płci przeciwnej i niektóre sceny ataku piranii…reasumując ten film,dużo golizny / silikonu /,dużo ryb,sporo krwi…dla wytrwałych.
– Dodane 20.06.2012 (Śr) 11:05 –
Dwugłowy rekin atakuje / 2 Headed Shark Attack
Gatunek: Horror, Akcja, Sci-Fi
Czego to już nie wymyślą z tymi rekinami,tym razem dwie paszcze,co “ciekawe” tytułowy rekin używa ich jednocześnie,musiał też mieć dwa żołądki,bo apetyt miał niesamowity,jak np. potrafił połknąć gościa razem z dmuchanym pontonem…no i wiadomo jak w tego typu filmach mamy pełno silikonowych piękności,na czele z Carmen Electra,prężącą się perwersyjnie w bikini na pokładzie jachtu,oczywiście do czasu…z licznej grupy przeżywają dwie osoby,nadlatuje śmigłowiec i mamy końcowe napisy…z braku laku i w akcie desperacji można obejrzeć.
Podobnie jak w pierwszej cześci dostajemy świetny film akcji,bardzo dobrze zrealizowany,tradycyjnie gwiazdorska obsada,nie nudziłem się w kinie ani minuty…oczywiście nie mogło zabraknąć ściemy,gdzie główni bohaterowie rozwalają kilkuset przeciwników,sami nie będąc nawet draśniętymi,ale widocznie tak ma być w tego typu produkcjach.Reasumując jak najbardziej wart obejrzenia.
– Dodane 14.09.2012 (Pt) 19:11 –
Hans Kloss: Stawka większa niż śmierć
Gatunek: Sensacyjny, Wojenny
Bardzo byłem ciekaw tego współczesnego sequelu kultowego serialu,i raczej się nie rozczarowałem,całkiem sympatycznie się ogląda,narzekać jedynie można na słabe efekty specjalne.Fabuła w zdecydowanej wiekszości oparta jest na ostatnich miesiącach II wojny światowej oraz połowie lat siedemdziesiątych i zagadnieniach związanych z ukryciem i odnalezieniem Bursztynowej Komnaty…obejrzeć można.
– Dodane 16.09.2012 (N) 8:18 –
Dom w głębi lasu / The Cabin in the Woods
Po 1/3 wydawało się iż mamy do czynienia z oklepanym scenariuszem,grupa młodzieży,rozlatujący się domek na pustkowiu itd…a tu nagle nie wiadomo skąd pojawia się tajemnicza korporacja,która w przedmiotowym budynku urządziła reality show,szpikując go elektroniką i różnymi pułapkami,jednocześnie przyjmowane są zakłady w jaki sposób i kto pierwszy umrze z głównych bohaterów,oczywiście mordują zombie wychodzący spod ziemi,będący pierwszymi właścicielami domku.Generalnie film zakręcony jak świński ogon…osobiście zupełnie nie przypadł mi do gustu.
– Dodane 16.09.2012 (N) 17:54 –
Dorwać Gringo / How I Spent My Summer Vacation
Gatunek: Dramat, Akcja
Dobry film,z niezłą rolą Mela Gibsona…widzimy obraz dziwnego więzienia gdzie rządzą gangi i układy sięgające również za kraty,oczywiście film kończy się happy endem,główny bohater dokonuje zemsty,ratuje chłopca,i odzyskuje skradzione przez siebie pieniądze…warto obejrzeć.
Wszystkie poprzednie części kultowej sagi zaliczałem w kinie,nie mogłem więc darować sobie najnowszej…w filmie nie zobaczymy nic czego byśmy nie znali z poprzednich produkcji…bliżej nie określony futurystyczny świat,imponująca scenografia i efekty specjalne,główna bohaterka zaciekle walczy z pseudo ludźmi/mutantami/zombie oraz z korporacją Umbrella…oczywiście zakończenie otwiera furtkę do szóstej części…dla fanów Resident Evil lektura obowiązkowa.
– Dodane 19.09.2012 (Śr) 16:01 –
6 kul / Six Bullets
Fikm sensacyjny jakich wiele,ani nie zachwycający,ani też tragiczny…JCVD na spółkę ze swoim synem, pracownikiem ambasady USA oraz ojcem porwanej dziewczynki,mistrzem MMA,skutecznie eliminują złoczyńców od samego dołu na kierownictwie kończąc,oczywiście uprowadzone dziecko zostaje uwolnione…obejrzeć można,ale niekoniecznie trzeba.
– Dodane 20.09.2012 (Cz) 8:52 –
Psy wojny / Soldiers of Fortune
Gatunek: Przygodowy, Sensacyjny
Produkcja: Rosja, USA
Bajeczka pseudo wojenna,sporo strzelaniny,trup się ściele gęsto…okrutny dyktator krwawo zarządza małą wysepką bogatą w minerały i gnębi rdzenną ludność,która stworzyła ruch oporu…główni bohaterowie ponosząc spore straty,doprowadzają jednak do wyzwolenia i śmierci dyktatora wraz z jego współpracownikami…ogólnie cienizna.
– Dodane 20.09.2012 (Cz) 20:06 –
Fetih 1453
Gatunek: Dramat historyczny
Produkcja: Turcja
No proszę okazało się iż Turcy też potrafią kręcić dobre i długie / trwa 150 minut / filmy historyczne…trzeba przyznać iż ten sułtan turecki musiał się nieźle nakombinować aby zdobyć potężnie ufortyfikowane miasto,najlepsze wrażenie robią przez 1/3 filmu sceny batalistyczne rozgrywające się tygodniami pod muram Konstantynopola…Turcy zdobycie okupili niesamowitymi stratami w ludziach,w sukcesie dopomogło im posiadanie na ówczesne czasy największego działa na świecie…w skali od jeden do pięć,mocna czwórka.
– Dodane 21.09.2012 (Pt) 19:16 –
Biały tygrys / Belyj Tigr
Gatunek: dramat, wojenny, przygodowy
Produkcja: Rosja
Może i Rosjanom wyszedłby dobry film wojenny,gdyby nie ściema z tym “Białym Tygrysem”,a tak naprawdę wbrew tytułowi przedmiotowa maszyna jest w filmie szara…specjalnie przerobionym T-34 dowodzi nawiedzony gość,którego nie imają się kule i żadna inna śmierć,ponadto potrafi rozmawiać z czołgami,kolejne s-f wplecione w zaciekłe walki na froncie…jakby było mało to nie wiedzieć czemu rosyjscy żołnierze mają na wyposażeniu i używają zamiast tradycyjnych pepesz,niemieckie PM-y…wojna się kończy,Niemcy podpisują kapitulację a pojedynek pozostaje nie rozstrzygnięty gdyż niemiecki czolg znika bez śladu…reasumując nie ma się czym jarać.
Z przyczyn technicznych nie mogę dalej pisać w tym temacie,pora więc rozpocząć nowy wątek.
Czarnobyl: Reaktor strachu / Chernobyl Diaries
Jako koneser horrorów po przeczytaniu opisu spodziewałem się zupełnie czegoś zdecydowanie lepszego niż okazało się w rzeczywistości…do połowy filmu w sumie nie wiadomo kto zabija głównych bohaterów,czy to spacerujący po ruinach niedźwiedź,czy też watahy bezpańskich psów,później jednak widzimy iż mordują hordy potwornie zmutowanych i zniekształconych ludzi/zombie/kanibali…dla maniaków gatunku do obejrzenia,dla reszty szkoda oczu.