Witam szukam gier na tego kompa:
Intel Core 2 Duo
8 GB Ram
Karta graficzna zintegrowana intel g965 express chipset family
Dysk 160 GB
Windows 7 64bit
Szukam gier typu przygodowe,akcji,wyścigowe,strzelanki
Coś takiego
Nic nie pójdzie, no może poza przygotówkami w 2D, ogólnie szukaj gier “na Windowsa XP” taki przedział czasowy. Lepsza grafikę masz dzisiaj w swoim telefonie, nawet z Biedronki.
Pójdą Ci Diablo, Falouty, pewnie Quake i Doom (pierwsze części), ale jeżeli chcesz pograć w cokolwiek w 3d, to weź kup jakąkolwiek zewnętrzna grafikę z serii 4XXX od AMD lub równoważnik od NVidi, ceny są jak za 3 paczki fajek
Hej,
Open Arena powinna śmigać bez problemów. Tak samo jak pierwsza część Call Of Duty czy Medal Of Honor.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Jeżeli śmiganie rozumiesz jako 640 x 480 + low details na 21 calowym monitorze ew. strzelanie w 20 FPS
Ja wiem, ja wiem, te gry miały niskie wymagania, ale spełniając minimalne czipem do pracy biurowej …pójść pójdą, ale czy będą “grywalne” ?
Spokojnie ruszą tytuły sprzed 2010 roku
Bez przesady - w podane tytuły grałem na laptopie Acer Aspire 3690 z Intel GMA 950 (chipset Mobile Intel® 945GM Express Chipset Family), procesorem jednordzeniowym Intel Celeron M430 1,7GHz i 1GB DDR2. I wcale nie szło na rozdzielczości 640x480 - przynajmniej na 800x600, jeśli nie 1024x768. I grało się całkiem przyjemnie.
Odpaliłem cs 1.6 na 100 fps wiec wiesz
Tylko nie wiem czy to jest wina windowsa czy gry ale jak odpalam gta sa to mi kompa wyłącza z cs 1.6 tak samo 10 min grania i wywala mi kompa
Czyli gry od 2010 w dół ?
Sprawdź temperatury. Dałem mizerne chłodzenie cpu.
Jak ? A tak wgl co to jest za kabelek co tam włożyłeś ? Taki mały
3-pin. Bez sterowania PWM. Innego nie miałem (niestety).
Ale co on robi bo ja go podłączyłem i nic to jest ten z czarną końcówką
Wpisz w wyszukiwarkę Low spec games albo Low spec steam games wyskoczy trochę ciekawych odpowiedzi.
Warto też wejść na YT i wklepać intel g965 express chipset family games.
Dzięki
Podpiołem karte dźwiękową Sound Blaster Live i co ja ten głośnik mam podpiąć do karty czy jak ?
Do płyty głównej. Przydaje się przy bootowaniu komputera - jedno piknięcie: wszystko OK.
Aaa coś takiego a i tak apropo mogłeś dać włącznik do tej płyty bo kombinowalem 10 min jak go odpalić i sie udało
To czyli że bende mógł tu coś odpalic czy nie ?