Musisz zainstalować i się przekonać, bo producenci gier zawsze zawyżają wymagania. Ja sam miałem takie przypadki, że gra niby nie powinna mi pójść, a jednak poszła. Na przykład FarCry2 - niby wymaga C2D i GF 8600, a mnie bez problemu śmigał na starym Pentium 4 3.0 na Socket 478 i grafice GF 7300 GT, która ma 256MB VRAM na najwyższych detalach… Co prawda grafika mocno się pociła, ale dawała radę.
Ale ty tu mówissz o 7300gt a nie o karcie z serii 4x. Jak wcześniej napisałem karta musi obsługiwać physx. A jeśli nawet to dużo fps na niej nie wyciągnie, ja na swoim radeonie mam max 30fps przez physx.
No ja to rozumiem, że między GF4 a 7300 jest kolosalna różnica. Ja tylko chciałem autorowi uzmysłowić, że producenci gier zawyżają wymagania sprzętowe żeby zmusić graczy do modernizacji swoich “maszynek” do gier i jako przykład podałem FarCry, że teoretycznie powinna gra mi klatkować, a gra mimo wszystko na P4 3.0 i GF7300GT poszła mi wlaściwie na średnio-wysokich detalach, bo jak dałem wszystko na max. faktycznie gra niemiłosiernie klatkowała. Dlatego właśnie najlepiej jest jak napisałem zainstalować grę i sprawdzić czy będzie działała. Jak będzie działać, poeksperymentować z rozdzielczością, pokombinować z detalami - może wystarczy tylko zejść z detali, akurat może pójdzie. Jednak jeżeli gra wymaga PhisiX, a karta go nie obsługuje, to nie ma takiej opcji żeby gra ruszyła… Niestety jak pisałem w innym temacie autora, nie ma co ukrywać, że ten komputer to już stary trup i jeżeli chodzi o gry, to jedynie nadaje się do utylizacji i trzeba złożyć coś przynajmniej na poziomie Core2Duo/Quad żeby moiżna było rozmawiać w ogóle o uruchomieniu jakiejkolwiek nowszej gry…