Jakie gry rolnicze?

Witam mam pytanie jakie gry rolnicze typu LS weszły by mi na mój sprzęt i czy by mi weszedł Agrar Simulator 2011 ??

Oto on:

Procesor: Intel Pentium 4, 2800 MHz (14 x 200)

Pamięć Ram: 768 MB DDR

Dysk twardy: ST3320620A (320 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

Karta graficzna: NVIDIA GeForce4 Ti 4800 SE (128 MB)

System: Windows XP Professional

Jedyne co ty na tym odpalisz z rolniczaków to chyba SIMTRACTOR. O LS nie ma mowy (słaby procek, mało ram i karta tragiczna nie posiadająca PHYSX)

Jeżeli chodzi o gry rolnicze, nic nigdy nie przebije Harvest Moona. Emulator GBA albo PSX i na pewno ci pójdzie :wink:

A Agrar Simulator 2011 by poszedł ?? :slight_smile:

A jakie fajne gry by mi poszły na tym PC ?? :slight_smile:

karta lepsza by się przydała min. 6800gt

Musisz zainstalować i się przekonać, bo producenci gier zawsze zawyżają wymagania. Ja sam miałem takie przypadki, że gra niby nie powinna mi pójść, a jednak poszła. Na przykład FarCry2 - niby wymaga C2D i GF 8600, a mnie bez problemu śmigał na starym Pentium 4 3.0 na Socket 478 i grafice GF 7300 GT, która ma 256MB VRAM na najwyższych detalach… Co prawda grafika mocno się pociła, ale dawała radę.

Ale ty tu mówissz o 7300gt a nie o karcie z serii 4x. Jak wcześniej napisałem karta musi obsługiwać physx. A jeśli nawet to dużo fps na niej nie wyciągnie, ja na swoim radeonie mam max 30fps przez physx.

No ja to rozumiem, że między GF4 a 7300 jest kolosalna różnica. Ja tylko chciałem autorowi uzmysłowić, że producenci gier zawyżają wymagania sprzętowe żeby zmusić graczy do modernizacji swoich “maszynek” do gier i jako przykład podałem FarCry, że teoretycznie powinna gra mi klatkować, a gra mimo wszystko na P4 3.0 i GF7300GT poszła mi wlaściwie na średnio-wysokich detalach, bo jak dałem wszystko na max. faktycznie gra niemiłosiernie klatkowała. Dlatego właśnie najlepiej jest jak napisałem zainstalować grę i sprawdzić czy będzie działała. Jak będzie działać, poeksperymentować z rozdzielczością, pokombinować z detalami - może wystarczy tylko zejść z detali, akurat może pójdzie. Jednak jeżeli gra wymaga PhisiX, a karta go nie obsługuje, to nie ma takiej opcji żeby gra ruszyła… Niestety jak pisałem w innym temacie autora, nie ma co ukrywać, że ten komputer to już stary trup i jeżeli chodzi o gry, to jedynie nadaje się do utylizacji i trzeba złożyć coś przynajmniej na poziomie Core2Duo/Quad żeby moiżna było rozmawiać w ogóle o uruchomieniu jakiejkolwiek nowszej gry…

Farcry to ewenement. Zawsze działa, w miarę nie przycina. Ogólnie gra jest dobrze zoptymalizowana. Nawet na 256 ram działała płynnie !!