Hej
zastanawiam się jakie informacje o mnie strona może posiadać gdy na nią wejdę i dokonam procesu rejestracji przez tryb incognito?
Hej
zastanawiam się jakie informacje o mnie strona może posiadać gdy na nią wejdę i dokonam procesu rejestracji przez tryb incognito?
Wejdź na poniższą stronę ze zwykłej przeglądarki i w trybie incognito - porównaj wyniki i będziesz wiedział:
tutaj się jeszcze możesz potestować
a poza tym, każda przeglądarka cię profiluje, każdy isp ma historię twojej aktywności… niestety, nie tylko serwisy mają dane o tobie…
Porównaj sobie odpowiedzi tej strony pod Torem na różnych maszynach. Zauważysz, że zdecydowana większość odpowiedzi jest identyczna, przez co trudno jednoznacznie wskazać konkretny komputer.
Pierwsza zasada anonimowego działania pod Torem: nie ruszamy wielkości okna przeglądarki
A to nie jest teraz tak, że te dane wysyłane do IPS przez nowe nowoczesne przeglądarki są kodowane? Bo coś o tym czytałem niedawno ale nie wiem czy dobrze to zrozumiałem. Ogólnie chodziło o to, że dane to co przeglądamy są szyfrowane na nowych przeglądarkach i IPS nie ma do nich wglądu. Nie wiem czy to prawda.
z paska adresu niby nie…
Dane są szyfrowane, ale ISP widzi na jaką stronę włazisz. Czyli wie, że gdzie siedzisz, ale nie wie co dokładnie robisz.