Ram kontroler zjada Ci procesor. Wskazania użycia RAM masz czterokrotnie mniej, ale pamięć deklarowana przez system, jest o te cztery razy większy, chodzi o wskazania pamięci zadeklarowanej. Jak wyłączysz ram kontroler, odinstalujesz, to będzie tyle samo zadeklarowanej pamięci przez system, dotyczącej np pale moon. Będzie brał jakie 128MB RAMU, a CPU będzie prawdopodobnie 0.
Widzisz liczby zajętej pamięci. U mnie z pale moon i z Firefoxem jest mniej zajętej, mimo, że nic nie optymalizuje u mnie pamięci.

Ram kontroler to zło. Słaby procek nie wytrzyma.
Memory booster i team viewer, to Ci niepotrzebne. Dwa optymizery RAM, to głupi staroć, że wytrzymuje. Pamiętaj - co optymizer, to szkodliwa aplikacja.
Do teamviewer musiałbyś dodać usługę telnet. Tak samo usługa frameworka - niepotrzebnie włączone. Zresztą, podawałem Ci wszystko, co możesz wyłączyć w usługach.
No i popatrz u mnie na screenie - gdybym zamknął Firefoxa 300MB RAM, to pozostałoby zajętej zadeklarowanej przez system pamięci też równe 300MB z włączonym pale moon. Masz to baidu i te parę procesów więcej. I tak mało.
Jak za parę miesięcy pokażesz te same screeny z usług i procesów, to już na czwartym forum, to zapomnij, że Ci pomogę. Nie stać Cię na dokupienie RAM za 15 zł, to nie produkuj się wciąż z tym samym - setki postów. Mogę Tu zapodać linki do Twoich wszystkich tematów. Jak zaczniesz wykonywać zalecenia tych, co jeszcze chcą Ci pomagać, to będziesz przynajmniej miał malucha, zamiast furmanki (chodzi o ten stary komp).