Jakie najlepsze stare gierki?

W jakie lubicie stare gireki pograć czasami sobie?, prosze o odpowiedzi

Ja tam lubię Cod’a i Diablo 2. Bym musiał się dłuzej zastanowić wtedy tego byłoby więcej xD

Heroes of Might and Magic III

To mają być stare gierki? o_O Więc pewnie kod Prehistorica już zwietrzał i całkowicie obrócił się w pył przy porównaniu Diablo2 jako starej gry… :-/

• Half-Life (obowiązkowo 1 część - nie tam jakaś dwójka! !!

• DeusEx (też jedynka)

• Thief (jeden i dwa)

• System Shock 2

• Another World (pamiętna platformówka z daawnych czasów)

• I raz na naprawdę spory czas uruchamiam Commodore 64 by grać w… The Great Giana Sisters ![-o<

• Unreal (jedynka - i to nie żaden Tournament)

Z starszych i dobrych gier polecam przygodówkę na 4 płytach CD - Atlantis: The Lost Tales. Hitem było również Shogo: Mobile Armor Division z 1998 roku.

Pytałeś o stare gry - uczciwie na to pytanie odpowiedziałem. Wszystkie gry które podałem, były naprawdę sporymi hitami i nie ma tu ani jednego “gniota”. Być może jesteśmy różnymi pokoleniami graczy i mamy różne tłumaczenia pojęcia “stare gry”. Grafika to nie wszystko - jeśli tylko na to zwracasz uwagę, to…jest to ograniczenie spore w pojmowaniu gry. Jeśli jednak grafika dla Ciebie się liczy i musi być na poziomie Crysis lub GTA IV - nie uruchamiaj żadnego z tych tytułów.

Gothic I :slight_smile:

Jeżeli lubisz pogrywać w wyścigówki, polecam jak najbardziej Need for Speed Porsche. Gra z 2000 roku, jak na te czasy, była niezłym “kąskiem” dla fanów gier wyścigowych. Moim zdaniem legenda serii Need for Speed.

‘‘Driver’’

Ja zawsze uwielbiałem Coliny. W wieku 7 lat grałem w 2.0. To były czasy. Mam oryginalną całą serię oprócz DiRT 2 którego jeszcze nie ma na PC :smiley: Niedawno zacząłem właśnie grać w 2.0, 3, u kolegi 2005 bo u siebie nie zainstalowałem jeszcze i czekam na 1 która kupiłem wczoraj :smiley:

Heroes 3, Tzar, Starcraft, Half Life (no i sumie stary jest i Counter Strike :smiley: ), Gothic

Fallout - wspaniały klimat post apokaliptyczny, niesamowita i wciągająca fabuła a także niebanalny świat gry,

pitfall - jedna z pierwszych gierek w jakie zagrałem, klasyk, którego nie wypada nie znać

duke nukem 3d - niesamowita interakcja z otoczeniem, liniowy świat :smiley: i wiele dobrej zabawy, książę jest jeden :smiley:

Heretic- ciekawy FPP w którym posługujemy się magią przemierzając mroczne lochy pełne wrogów

Bruce Lee- kiepska grafika i wielka grywalność :slight_smile: gra mojego dzieciństwa w którą rżnęliśmy z bratem od zmierzchu do świtu na Atari. Gra była zapisana na kasecie więc jej wgrywanie trwało ok 15 minut :lol:

Dark colony - niesamowity rts przedstawiający wojnę pomiędzy ludźmi a najeźdźcami z kosmosu

Swoją drogą polecam jeszcze grę Serious Sam. Ta gra jest naprawdę wciągająca i można się dzięki niej świetnie bawić rozwalając multum potworów i szkarad.

dobre i stare to gierki emulowane z psx jak dla mnie sa:)

theme hospital - cos dla rozluznienia sie

Witam,czy może ktoś mógłby pomóc poszukuje gry gdzie takie ludziki walczą na ringu ogólnie dziwna gra.Myślę że to od 2000 wzwyż ale mogę się mylić była chyba na pc.