Przegrałem płytę DVD z wesela i jak się okazało ta przegrana płyta po pierwszym odtwarzaniu w DVD nie chce dalej już z nami współpracować. Jakie płyty polecacie do takich rzeczy, przecież oryginalne filmy kupione w sklepie działają bardzo długo.
To jest małoprawdopodobne żeby po odtworzeniu płyta przestała działać … Chyba że się porysowała … Ja osobiście polecam płytki CD oraz DVD+ firmy HP … Są one niezawodne, używam ich do nagrywania właśnych filmów … A poza tym najlepszym dowodem na to jest to, że PS2 bierze wszystkie gry z tych płyt (ale nie minusy!
Sam je chciałem nabyć w markecie, ale przy kasie odradziła mi je kasjerka: pytaniem czy napewno jestem przekonany, że chcę je kupić?
Później okazało się, że firma w której pracuję zakupiła (pewnie kilkadziesiąt tysięcy tych płyt) … i że to jeden wielki “szajs” na pudełko 10/sztuk udało mi się poprawnie nagrać 2
Polecałbym TDK lub Verbatim.
Jak nagrywac kopiowac to tylko z DVD na DVD z CD na CD itd… i prosze was wszystkich nie kupujcie płyt które są bardzo tanie. Sa tandetne i bardzo szybko sie zuzywaja. Polecam płyty CD jak i DVD Verbatima, Sony, TDK. Zreszta sama cena mówi o płycie. Popatrzcie sobie w sklepach ile kosztuje płyta dvd markowa a ile podrobka sami zrozumiecie.
Dziwne … Ja współpracuje z tymi płytami już od ponad roku i jakoś nie nadziałem się na nich … Owczem, zdażały się sporadyczne wypadki ale można by to określić jako 1 na 500 … Może :lol:
Ale może robi się coś takiego jak z esperanz’ą … Kiedyś były w miarę dobrymi płytami ale odkąd robią je w kilku wytłoczniach to można nieźle się nadziać …
Ale tak ogólnie, to dla pewności też polecam Verbatim i TDK … Lub jak kto woli Sony :lol: