Cześć mam do was pytanie , ponieważ zastanawiam sie czy lepiej mieć mniejsze napięcie czy większe , mam 1.31 V na rdzeniu procesora czy dobrze jest czy mam zwiekszyc?? … bo miałem procesor 2.20 Ghz a zmiejszyłem na 1.60 Ghz ?
Na Twoim miejscu bym podwyższył do 5 V
A tak na serio - może byś łaskawie podał co to za procesor?
AMD Athlon 64 X2 Dual Core processor 4200 + 1.60 GHz , a powiedziałbyś mi jak podwyższyć w biosie ?
proszę napisz na gg 13288674
Ten procek nominalną częstotliwość ma 2200 MHz a pracuje wolniej bo albo przestawiłeś coś w biosie lub masz aktywne " Cool ‘n’ Quiet" http://www.amd.com/pl-pl/Processors/Pro … 72,00.html
Jaką masz płytę główną?
Na GG nikt nie będzie Ci odpisywał, napisałeś na forum to też tu oczekuj odpowiedzi/porady.
PS. Nie widzisz, że wcześniej z tym napięciem to żartowałem?
Wiem ze pracuje z nominalną 2220 Mhz , ale zmiejszylem w biosie do 1600 Mhz
Asus M3N78-AM - płyta głowna … prosze o pomoc … jakie powinienem mieć napięcie na rdzeniu procesora
Po co ją zmniejszałeś?
Powróć w biosie do nominalnych ustawień częstotliwości i najlepiej w systemie ustaw “Minimalne zarządzanie energią” - system będzie sam sobie regulował częstotliwość i napięcie rdzenia procesora w zależności od obciążenia.
ok , powiesz mi gdzie mogę to minimalne zarządzanie energią ustawić ?
W Windows XP: Start - Panel sterowania - Wydajność i konserwacja - Opcje zasilania - Schemat zasilania.
Po ustawieniu pobierz CPUZ, zainstaluj (nie instaluj składnika ASKToolbar), uruchom program i popatrz jak częstotliwość sama się zmienia.
Dobra dzięki za pomoc… pozdrawiam