Jak zbadać sprawę przycisków myszy, jeżeli sklep, czy producent, podaje tylko ich liczbę, a szczególnie jak sprawdzić, czy i które z przycisków są programowalne i jak?
Usiłowałem badać opisy i instrukcje producentów, jeśli już do nich dotarłem, ale bez rezultatu. A kupować w ciemno już mi się nie uśmiecha. Przez lata preferowałem Logitecha, ale ślubu z nim nie brałem.
Rozglądam się za zakupem czego nowego, ale nie interesują mnie myszy, których przyciski są nieprogramowalne. A zazwyczaj tak jest, gdy mają nie więcej niż 5 przycisków: LPM, PPM , przewijanie pionowe w kółku, przyciski z boku: w przód, do tyłu. Bywa jednak, że w kółku jest pochylanie go na boki, co też jest ważne, ale nie wiadomo, czy to przechylanie ma inne funkcje oprócz standardowego przewijania poziomego.
Nie proszę, aby ktoś wyszukiwał mi jakąś konkretną markę i model myszy, ale chodzi o metodę rozpoznania, jak wskazałem w pierwszym zdaniu. Nie mniej osobiste doświadczenia kolegów mogą okazać się cenne i za nie dziękuję.