Witam
Mam radio BLAUPUNKT HR5BR i szukam czegoś lepszego do kwoty 150 zł max. Kupiłem ostatnio radio BLAUPUNKT PP5BR i jest dużo gorsze bo nie można ręcznie zapisać stacji w takiej kolejności jaką się chce.
Moje wymagania to:
dobra antena odbierająca bez zakłóceń (nadajnik mam w odległości 40 km i HR5BR daje radę, drugi mam w odległości 100 km i są bardzo duże szumy na tych programach)
radio cyfrowe FM jak BLAUPUNKT HR5BR, (nie jestem w zasięgu DAB+),
ciche przy uruchamianiu (najlepiej pamiętające poziom głośności po wyłączeniu),
możliwość ręcznego zapisu stacji odpowiedniej kolejności (pamięć na min. 15 programów),
akumulator nie jest wymagany gdyż radio będzie na stałe podłączone do zasilania,
będę głównie słuchał programów radiowych ale okazjonalnie chcę też słuchać muzyki z pamięci USB lub kart SD,
wyświetlacz,
pilot mile widziany ale nie wymagany.
najlepiej radio dostępne w sklepach które mam w okolicy (Media Expert, Neonet, Komputronik)
I zamierzasz się na tym delektować muzyką?
Przecież to nie zapewnia żadnych kompletnie wrażeń.
Proste urządzenie do przekazywania wiadomości propagandowych.
Ja takiego urządzenia szukam. Jestem świadomy propagandy na każdym programie ale nie przywiązuje do tego uwagi. Słucham raczej audycji poradnikowych i reportaży.
Mam głośnik bluetooth i to nie jeden. Każdy uruchamia się jakimś głupim sygnałem budząc wszystkich w domu. Chcę słuchać radia FM na urządzeniu którego nie trzeba ładować.
Ani nie uruchamia się jakimś dźwiękiem, ani nie trzeba ładować. Radio leci z Internetu, bo raz, że lepsza jakość, dwa nie potrzeba anteny, trzy większy wybór. Oczywiście nie namawiam do konkretnie tego modelu, mi akurat pasował do wystroju w kuchni, ale jest tego od groma na rynku, czasami za grosze.
Z jakością dzisiejszych odbiorników radiowych jest niestety słabo. Przynajmniej tych tanich. Można zamontować również samochodowe radio i wyjąć antenę na zewnątrz.