Witam. Mam film w WMV w całkiem przyzwoitej jakości wideo i audio. I chciałbym zrobić tak, abym mógł go odtwarzać na komórce. Do jakiego rozszerzenia mogę go skonwertować? Próbowałem do MP4 - wideo OK, ale dźwięk trzeszczący i z małym opóźnieniem. Próbowałem też z 3GP - wideo tragedia i dźwięk tragedia.
Ktoś zna jeszcze jakieś rozszerzenie filmów na telefon bez dużej utraty jakości?
Ogólnie pytasz (brak marki i modelu telefonu), ogólnie odpowiem - zaglądałeś do instrukcji obsługi swojego telefonu? Najczęściej są tam podane wymagane parametry filmów odtwarzanych na tym urządzeniu oraz proponują oprogramowanie do konwersji.
PS. nie szukasz rozszerzenia tylko formatu i parametrów filmu. Rozszerzenie nie zawsze jest wyznacznikiem tego co z danym plikiem można zrobić, są systemy, które wcale nie biorą pod uwagę rozszerzenia plików.
Filmy to z reguły 3GP ale na Symbianie możesz dodać swoje play-erki i odpowiednio zakodować to poleci dużo formatów (FLV, SWF, MPEG4). WMV to windowsowy format ale może coś się znajdzie tym bardziej jeśli masz Windows Mobile.
Zgoda, większość telefonów bez problemu odtwarza 3gp, ale obecnie na większości telefonów (nawet na tych “bez systemu”) bez problemu odtwarzane są filmy mp4. No i proponowanie tego formatu 3gp na androida to jest totalny bezsens.
Możesz jeszcze spróbować czy ci pójdą standardowe windowsowskie formaty bo wiem że w niektórych romach mi działały. No i niektóre odtwarzacze mają własne kodeki (chyba realplayer ma)