Witam.
Mam pytanie takie jak w temacie. Jakie są dokładniejsze wymagania Mirandivy?
PS. Bardzo proszę nie blokować wątku gdyż mogę coś jeszcze dopisać.
Pozdro
Witam.
Mam pytanie takie jak w temacie. Jakie są dokładniejsze wymagania Mirandivy?
PS. Bardzo proszę nie blokować wątku gdyż mogę coś jeszcze dopisać.
Pozdro
Co masz na myśli pisząc “dokładniejsze”?
zapewne chodzi mu o takie sprawdzone przez samych użytkowników a nie te podane na stronie
dokładnie minox
Wymagania masz podane na stronie domowej dystrybucji. W czym problem?
Dawno nie korzystałem z Linuksa, ale biorąc pod uwage co tam jest to 256 MB to takie minimum, chociaż zdecydowanie przydałoby się 512 MB ramu. Poza tym im więcej tym lepiej
Prockiem się nie przejmuj wcale
Hmmm… Bo zastanawiam się nad reanimacją staaaaaaaaaaaaaaaaarego komputera. A mianowicie:
procesor: 200 MHz
karta graficzna: 32 MB lub 62 MB
RAM: 64 MB
Dysk: 2,37 GB
może inny model linuxa? Ale na pewno dla początkujących
Temat “Linux na słabe komputery” → viewtopic.php?f=14&t=65324&p=4654
Jeszcze jakiś temat tego typu powinien się znaleźć. Największym problemem może być wymóg “dla początkujących”, bo na piękne GUI i masę graficznych konfiguratorów nie ma co liczyć z 64MB RAM-u. Chyba, że niestraszny ci tryb tekstowy, to wtedy sprzęt wystarczający (można żyć bez X-ów
Pójdzie na tym puppy linux i DSL. Nie wiem jak tam z Twoimi umiejętnościami, ale na takich słabych kompach systemy BSD (Free lub Net) sobie lepiej radzą. Przy odrobinie pracy można osiągnąć taki efekt:
http://freebsd.unix.net.pl/home/screenshots/020.jpg
Uruchomiony odtwarzacz muzyki, gimp i fluxbox jako menedżer okien ( + xcompmgr dla kilku efektów typu cienie itd.). Zużycie pamięci ram = 44 MBi zero swapa.
Moim zdaniem na takim stareńkim sprzęcie będzie bez trudu chodził na dysku CDlinux mały. http://cdlinux.pl/?id=36 Dystrybucja ma niewielkie wymagania sprzętowe i jest przeznaczona dla początkujących.
hmm… może obejdzie sie bez obrazków itp.
a dacie namiary na puppy linux i DSL?
może coś się da z BSD zrobic…
No raz sie zapomniało o google nie obrażam sie
Ok, ściągne DSL. A da się dać internet od Windowsa do Linuksa?
Jeśli w pracowniach informatycznych internet jest z serwera to koputery są do niego połączone i internet jest. I to samo chce zrobić tylko nie Windows Windowsowi tylko Windows Linuksowi. Chociasz nie wiem czy by mi poszedł bo mam “najlepszy” mobilny internet od iPlusa z zaskakującą prędkością 115kb/s a i tak tyle nie osiąga i przewód jeszcze zmniejszy transfer więc transfer będzie prawie zerowy zapewne.