Jakie słuchawki i karta 16GB do telefonu?

Witam. Rozważam nad zakupem 2 dodatków do swojego telefonu - jakiś poręcznych słuchawek i karty 16gb. I teraz moje pytania:

1. Jakie wybrać słuchawki? Douszne czy dokanałowe? Które będą bardziej oszczędzać słuch? W cenie do 100 zł.

2. Jakiej dobrej firmy kupić kartę 16gb do telefonu? W cenie też ok. 100 zł.

Pozdrawiam :slight_smile:

Polska język, trudna język.

a. Rozważam zakup

b. Zastanawiam się nad zakupem.

1. Osobiście preferuję słuchawki dokanałowe. Po pierwsze lepiej “czuje” się dźwięk, a po drugie hałasy z zewnątrz są wytłumione więc można słuchać ciszej. Polecam Sennheiser CX 300.

2. za 100zł nie kupisz dobrej karty MicroSD o pojemności 16GB, ale 8GB jak najbardziej. Za 99zł dostaniesz SanDisk SDHC Ultra II

dokanałowe tylko ;D

jak kolega wyżej napisał, za 100 zł nie dostaniesz dobrej karty micro SD

kamil_w , sorry, pisałem na szybko i nie zauważyłem błędu, ogólnie staram się poprawnie pisać po “polskiemu” :wink: Widzę też, że tego SanDiska SDHC Ultra II to brałeś cenę np. stąd?

A co sądzisz o np. tej? 20 zł drożej, odczyt jest podobny - tu do 15, tam do 21, marka: Kingston chyba robi dobry sprzęt? Do tego jest 16GB.

Zastanowię się nad tymi Sennheiserami. Wyglądają OK :slight_smile: Oczywiście czekam też na inne propozycje.

Pozdrawiam.

ten senheisery + ta karta od kingstoma = wypas

Cen nie brałem z Allegro, ale przeglądałem ceny na ceneo.pl i na skapiec.pl. Co do pamięci, to niejedną pamięć miałem w rękach i tylko dwie firmy uważam za solidne - OCZ (choć też nie w każdym przypadku) i SanDisk. Reszta zawyża transfery w specyfikacji. Czasem podane wartości są wręcz z kosmosu. Jeśli zależy ci tylko na pojemności to bierz obojętnie jaką kartę, a jeśli zależy ci na szybkości transmisji danych to bierz tego SanDiska.

Aha. I pamiętaj, że dane będą szybciej kopiowane jeśli użyjesz przejściówki, a nie będziesz kopiować dane podłączając kartę przez telefon+kabel.