Witam
Jakie polecacie ubezpieczenie urlopowe? Chodzi o ubezpieczenie w razie awarii auta w drodze do i z miejscowości, pokrycie ewentualnych kosztów leczenia na miejscu itp.
Na Wykopie jest kilku agentów ubezpieczeniowych, mają trochę niższe stawki niż prosto ‘ze strony’. Relatywnie dobry stosunek ceny ubezpieczenia do ‘jakości’ i pokrywania szkód ma AXA. Jak gdzieś jadę nawet blisko (Czechy itd.) to biorę w mBanku z AXA. Teraz np. turystyczne europa zapłaciłem za 7 dni za dwie dorosłe osoby 57zł (bez sportów ekstremalnych itd.)
Jak chcesz warunki umowy, to mogę gdzieś wystawić do pobrania.
To może zależeć od Twojego obecnego ubezpieczyciela OC / AC.
Ja to robię tak: OC, AC, NNW, oraz assistance wykupuję na rok, z racji dalszych wyjazdów w różnych porach roku. Cały pakiet jest w PZU. Assistance jest do 1000 km, płacę za nie coś koło 270zł (musiałbym to sprawdzić w dokumentach), ale można też wykupić na np. 2 tygodnie. Kiedyś tak zrobiłem i płaciłem coś koło 180zł.
Ubezpieczenie (wartość) wykupuje w zależności od kraju do którego jadę. Przykład: Szwajcaria (bardzo drogie leczenie) - wycieczka 5 dni, 300 tyś./ os razy dwie osoby - płaciłem 90 zł. Jadąc do Chorwacji nie trzeba tak mocno windować wartości ubezpieczenia. Dużo zależy co chcesz robić i gdzie.
Dokładnie. Ja np. mam mieszanie uczucia na temat płaczącej w mediach Pani, że trzeba polecieć, albo przetransportować zwłoki Pana Krzysztofa z Meksyku. Jedzie człowiek na rowerze w takie miejsca i nie ma ubezpieczenia - skraja nieodpowiedzialność i jak wychodzi teraz obciążenie dla rodziny. Zupełnie nie rozumiem toku rozumowania, że np. ja mam się do tego dorzucać bo ktoś by chciał, aby “państwo pomogło”.
Bo niestety bezmyślność górą. Ubezpieczenia nie kupi, bo po co, a potem rodzina ma problem i ze łzami w oczach błaga o wsparcie finansowe. Zapewne kolejni śmiałkowie czytają takie historie i nadal bez ubezpieczenia wyruszają w świat.
Ubezpieczenia turystyczne dla osób i krótkoterminowe ubezpieczenia assistance dla aut to są dwie różne bajki Co do pierwszej bajki, korzystam z: https://bezpieczny.pl/podroze Co do drugiej - jeszcze nie znalazłem takiego ubezpieczenia dodatkowego dla auta (także wypożyczonego) na np trzy tygodnie…
W każdej firmie wykupisz takie ubezpieczenie teraz, oni się tak dostosowują żeby nie mieli sytuacji, że ktoś się chce ubezpieczyć a oni oferty nie mają. Tylko ceny pewnie wszędzie różne, ja na wyjazd się niedawno ubezpieczałam i tu najtaniej znalazłam http://leadhouse.pl/signup/vanikinewstyle/be32313ac246c925148354bb0a21f6d7?src=1686bb5ea14b1eec39c372e47305be64&sid=[=SID=] to jest coś jak porównywarka ale zgadza się z rzeczywistością bo co do złotówki kwota ubezpieczenia po podpisaniu umowy się zgadza.
Dwie firmy jakie mają dobre oferty ubezpieczeń na wakacje
axa
oraz pzu
Generalnie warto jest porównać sobie polisy. Jak również to co ubezpieczenie obejmuje oraz jaka jest procedura korzystania z ubezpieczenia.
Mieć chorobę na zagranicznych wakacjach to nieprzyjemna sytuacja jednak nie warto jest oszczędzac na ubezpieczeniu i jednak warto jest sobe takie ubezpieczenie wykupić dla bezpieczeństwa. https://rodzinazdrowia.pl/choroba-na-zagranicznych-wakacjach