W komputerze mam Płytę główną MSI Z170 PC Mate, procesor I5 6600k i zasilacz BQT L7-530w, chciałbym kupić lepszą kartę graficzną bo moje GTX 550Ti to już jest przeżytek więc mam zamiar kupić RX570. Pytanie brzmi: czy mój zasilacz jest wystarczająco mocny na to combo? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Da radę, o ile nie “kręcisz ekstremalnie” procka.
Co do reszty zestawu: i5 będzie z nią dobrze dopasowana, ale zainteresowałbym się za ile da się pchnąć na Allegro, kolejna mocniejsza karta będzie już wiązała się pewnie z zakupem i7za ok 1000 pln, a obecnie za sprzedaż procka+płyty+ram możesz uciec na wydajniejsze AMD
Szczerze mówiąc to nie przepadam za AMD i wydaje mi się jednak że Intel jest lepszą opcją a wracając do tematu to moja płyta główna może też obsługiwać i7 więc też pomyślę o innych nowych kartach graficznych ale potrzebuje “na teraz” i najlepiej nie za jakieś wygórowane ceny więc wydaje mi się że ta RX570 powinna dać rade. Dziękuję Marcinie za pomoc teraz już wiem że zasilacz da radę
Był, obecnie wiele gier Assasians, BF, Kingdoms Deliverance itp. wymaga więcej niż 4 wątki
W AMD winctj rdzeniuf dostaniesz w gratisie, w Intelu wincyj hercuf lub bank obrabować tylko;)
Co do samej karty:
jeżeli chcesz przejściową, i jesteś świadomy ryzyka, to możesz pokoparkowe 570/470 na Allegro poszukać.
Albo zamiast tracić na przejściowe od razu jakieś gtx 1660.