Nie widzę obrazu w , np. teledyskach albo w filmach w windows media player… jakiego kodeku nie mam?
Musisz wgrac to albo cos tego typu:
Adobe Flash Player
i powinno działać.
No ok a jeśli szukałbym tylko tego jednego kodeka do obrazu w filmach to sie nie da załatwic :>?
Zainstaluj zbiór kodeków K-Lite Mega Codec Pack. Polecam.
serwer nie ma sensu szczypac się na drobo , instalujesz K-Lite Codec Pack a nim otworzysz prawie wszystko nawet 3gp (format komurek) a do tego przy instalacji masz możliwosc wyboru jakie składniki chcesz miec i nie musisz instalowac całego Codec Pack-a
ale to bez problemu mam instalwoac? i gdzie zainstalwoac to ? w Windowsie czy w program files ? I czy musze cos deinstalwoac?
Najlepiej w katalogu domyślnym czyli w program files. Jeżeli miałeś bądź masz jakieś niesprawdzone kodeki, które ci nie działają to odinstaluj i przeczyść porządnie rejestr, zainstaluj nowe kodeki.
Oczywiście prog. files. Pobierasz program > dajesz uruchom > jak nie jesteś zbyt w temacie to > next (kilka razy) i instal
Złączono Posta : 28.07.2007 (Sob) 20:00
Po co? - Odinstaluje się samo , przed instalacja zawsze pyta czy usuwasz?
I co w związku z tym doszedłeś do czegoś innego niż ja ?
no a jesli zalezy mi tylko na obrazie … to co mam zaznaczyc przy instalacji?
Pytanie złożone bo obraz możesz mieć w wielu formatach. Jeśli chodzi o FFDshow to tam najbardziej popularne formaty a więc np MPEG instalują się i przy instalacji są zaznaczone jako domyślne. Jeśli chodzi o Packa to nie wiem, nie użytkowałem.
serwer najlepiej nic nie zmieniaj i wszystko będzie ok
I tutaj dobrze myślisz chociaż pack rozwiązuje problem ale najlepiej jest instalować ten kodek, który jest akurat potrzebny. Po co zaśmiecać system w 90% niepotrzebnymi rzeczami.
Przypuszczam, że chcesz nie możesz zagrać .avi. ?
Pobierz XviD codec i zainstaluj.
Pobierz i zainstaluj: gspot221.exe
Uruchom Gspot:
Nr1. Wskazujesz na film
Nr2. Dane o kodeku
Nr3. Render-klikasz
Możesz próbować obejrzeć ( mi to pomogło i WMP odtwarza .avi)
Hmm no oki a jak mam juz FFS to co zrobic zeby ikonka w trialu sie nie pokazywała przy kazdym uruchomieniu Odtwarzacza… np WMP-a
Ależ Ty jesteś dociekliwy - Menu Start > Panel sterowania > Pasek zadań i menu Start > Dostosuj > i tam zaznaczasz które elementy mają byc widoczne a które nie - proste?