Cześć… czy ktoś się orientuje jak najlepiej przeprowadzić zrobić tak aby Mieć Windowsa 10 na Płycie DVD Czyli ten cały instalator… możliwy do instalacji i pytanie brzmi czy nie wystąpi taki problem że podczas przechodzenia przez instalator pojawia się takie okno z wyborem dysków wtedy Pisze żeby załadować Sterownik i że nie znalazło sterownika jeśli będzie system na płycie a nie na pendrive to czy Dalej będe miał takie okno czy instalator pozwoli mi przejść dalej ???
To nie jest raczej kwestia obrazu ISO. Ja wielokrotnie instalowałem Windowsa - czy to 7, 8 - czy 10 z pendrive’a i nie miałem kłopotów. Ten komunikat tyczy się pewnie specyficznego sprzętu bądź niepoprawnie wykrytego dysku, albo nieprawidłowego nagrania obrazu płyty. Do nagrania obrazu na USB polecam program Rufus, albo Media Creation Tool od M$ i mój poradnik:
Liczę na Like’a i Sub’a
Blumber tylko że ja robiłem to co masz na tym swoim poradniku identycznie a ten błąd pojawiał się cały czas gdy używałem Pendrive powiedz mi jeszcze czy sterowniki Realtek HD Realtek ALC892 Audio Codec jak zainstaluję je w takiej wersji 4.67 6.0.1.8470 x64 mogą być czy w tej wersji 4.60 6.0.1.8210 x64 jakie są różnice i którą wersję wybrać
Wypal iso na DVD po użyciu Media Creation Tool i ustaw rozruch z DVD i instaluj. To jest łatwiej, jeżeli masz nagrywarkę i taką możliwość. I Windows 10 na początku pobierze ci odpowiednie sterowniki do prawidłowego funkcjonowania sprzętu. Potem dopiero sobie zaktualizujesz audio czy internet do najnowszej wersji sterownika. No i grafika najważniejsza. Aktualizacje na bieżąco ze strony producenta grafiki - Windows Update na sto procent pobierze starą wersję.
Tak Seba Windows Update mi pokazał że Aktualizacja Sterowników Semicorp Realtek HD Audio Other Device więc muszę usunąć Stary Sterownik i zainstalować ten nowy 8470 R2.82 może wtedy windows update się odwali…
Napisałem wyraźnie zaktualizować nie usuwać. Usuwanie jest zbędne.
Sterowniki instaluj najnowsze pobrane ze stron producentów płyty głównej, karty graficznej i innego sprzętu, który posiadasz.
No Okej Strona główna Asrocka Support Dzięki ;))
Użyj rufusa, też ostatnio miałem problem z media creation tool.
2.82 może być wadliwy, że znika ikonka Realtek i ich panel się nie otwiera.
Krystian3w 4.60 6.0.1.8210 x64 ten z płyty ze sterownikami producenta płyty głównej na Niej Jest Pierwszy Realtek
Drugi 4.67 6.0.1.8470 x64 ten pobrany z Neta ze strony Płyty głownej więc wiesz lepiej brać ten Nowszy z neta chyba że się mylę
W poprzednim tygodniu padł mi dysk z systemem Win 10 Pro. Zakupiłem nowy SSD, ze strony MS ściągnąłem obraz ISO systemu w tej wersji do której mam licencję i bez problemu zainstalowałem, wcześniej musiałem odłączyć drugi dysk bo była na nim wcześniejsza instalacja win 8. Ale potem bez problemu wszystko poszło, nic nie doinstalowywałem, system wszystko ściągnął.Obraz nagrałem zwykłym programem na DVD. Płyta główna ma 10 lat. https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10#34de222e-6944-44aa-8f45-8e96988880a4