Jakiego wybrać androida na Xperie x8

Witajcie. Posiadam Xperie x8. Jakiego polecacie zainstalować ROMa? Aktualnie mam Ginger v21b i jest mi troche smutno, gdyż tnie mi się nie miłosiernie. Od razu mówię, że nie chce androida 2.1 bo go miałem i za przeproszeniem jest do du**. :slight_smile: Dzięki za podpowiedzi :slight_smile:

Maksymalnie 2.3, Telefon jest już stary i korzystanie z wersji 4.x to będzie męczarnia.

bootloader masz odblokowany? Jeśli tak, najlepszy będzie przycięty na własną rękę - o ile znasz się na tym - MiniCM7, ale jeśli się nie znasz, wtedy polecam któryś z najpopularniejszych forków MiniCM7 na x8.

Bez odblokowanego bootloadera raczej nie ma co oczekiwać wydajności od tego telefonu.

Norbik , zapoznaj się, proszę, z tym tematem, a następnie - korzystając z przycisku zmien.gif

Pozdrawiam,

Dimatheus

Romów na X8 przerobiłem dziesiątki i chyba nie ma takiego, który by każdemu przypasował, zawsze będzie tak, że jak wgrasz jeden to po chwili przyjdzie drugi. MokeeOS v1.4 albo v1.3, na NaA14. Ładnie wyglądający i bardzo płynny, X8 pracowała u mnie non stop na ustawieniach 19-729MHz przy smartassV2.

Ja go używałem ok. 3 miesięcy z dodatkową patycją na microSD 1,5GB i SWAP 128MB.

Zasadnicze pytanie, które już tutaj padło: Czy bootloader został złamany?

Nie przypominam Sobie, abym coś złamał, ale jak wpisuje ten kod *#*# itp. to jak wpisuje ostatnią kratkę to nagle ten kod mi się usuwa i muszę od nowa wpisywać. I tak cały czas w kółko i nie wiem jak tam jest.