Pacjent to laptop Sony Vaio SVS1511T9ES.
Chciałbym w miejsce obecnego HDD zamontować SSD (system) i nastepnie dotychczasowy HDD wykorzystać jako drugi dysk na dane.
HDD chciałbym upakowac w miejsce dvd co, jak wiadomo, wymaga wykorzystania odpowiedniej kieszeni. Kieszenie te występują zasadniczo w dwóch wersjach rozmiarowych tj. o wysokości ok. 9,8mm i 12,7mm.
Niestety obudowa laptopa nie pozwala na łatwe podejrzenie rozmiaru stacji dvd (trzeba rozebrać cały laptop).
Może ktoś z Was miał okazję mierzyć grubośc tego dvd? Jaki ma rozmiar?
Główny problem, to nawet nie tyle grubość, ile dostosowanie dostępnych kieszeni do miejsca w laptopie. Jeśli dobrze podałeś model - masz tam napęd optyczny typu slot-in, o wymiarach 128 x 9,5 x 127mm.
Ustaliłem, że jest to: MATSHITA DVD-RAM UJ8A7AS.
Następnie znalazłem to: http://www.drives-storage.co.uk/matshita-dvd-ram-uj8a7as-sata-cd-dvd-drive-burner-writer-79076.html
I dalej mam zagwozdkę, ponieważ dvd o tym symbolu zainstalowane w laptopie nie wysuwa tacki (jak to widać na zdjęciach) a “połyka” płytę przez szczelinę w obudowie.
Czy też może jest to mało znaczący detal (kolejna wersja) i może jest tak, że wszystkie DVD o tym oznaczeniu mają wysokość 9,5mm?