Mam dla ciebie aju propozycję - Jeśli już próbujesz aspirować do miana ginekologa rodzących się problemów jak i negocjatora to wcześniej złóż podanie na moda … Otrzymasz wtedy od admina służbową budkę na komputer i służbową garderobę… Ponoć moderatorzy mają zniżki w komunikacjach zbiorowych w roku przystępnym każdego ostatniego dnia miesiąca w okresie postu…
widzę Milicja że uważasz się za jakiegoś Boga na tym forum :roll:
temu wolno temu nie wolno … :roll: widzę że masz własny kodeks zachowań i nie zauważyłeś że tu już taki istnieje :roll:
A co do tematu najbardziej lubię techno, a w szczególności trance (atb, 4strings) jednak
a do tego doliczyć muszę metal…brrrr odpada. :mrgreen:
Różnica płynąca z porównania muzyki klasycznej, jazzu czy też Bluesa nad “muzyką” techno, house, trance, disco polo i inne disco jest taka ,że do tworzenia tej pierwszej potrzeba talentu, inwencji, wyobrażni jak również “drygu i dystansa…” .Natomiast w przypadku “muzyki” techno mam wrażenie ,że wszyscy ci twórcy zostali “artystami” z urzędu pracy… Poza tym słuchając np. muzyki techno psychika w tym czasie wkłada sobie palce w gardło…
to ja chyba mam palce nonstop w gardle bo salucham muzyki naokraglo ile sie tylko da
i wlasnie lubie techno, ino nie jakies lupu cupu dj hubertus i dj tomas, ino normalne kawalki, a najlepiej w wersjach wyszukanych
czyli po Twoich słowach jestem inny… ?
Dziwne bo jakoś też lubię tego posłuchać, więc daruj sobie takie i inne teksty,są Święta i jestem bardzo spokojny - ale jak tak dalej pójdzie to nie będzie Milicja.
dzięki ale nie skorzystam :roll:
PS. gdybyś przeczytał regulamin to byś wiedział, że tylko admin powołuje osoby na stanowisko moda, które w jego mniemaniu się na to nadają.
Ja takiej oferty nie otrzymałem i nie mam zamiaru się na siłę o takie ubiegać. :twisted:
Uwielbiam Techno
a mój ulbiony kawałek to “Dj Elektron - Lollipop”
a ja za to lubie disco polo i basta
hip-hop,techno,metal(oprocz slipknotu) nielubie rock
Ogólnie słucham teraz tylko w wolnych chwilach i moge słuchac tylko na kompie ( 7.1 + A2 ), obecnie czesto wracam do starszych płyt i odkrywam je na nowo :shock: ,
…od czasu do czasu dobrze jest tez posłuchać ciszy…
Słucha sie min:
Ian Brown - wszystko
Herbaliser - Take London, Very Mercenary
Nigchtmares on Wax - Carboot soul
U.N.K.L.E. - Psyence Fiction
Saint Germain - Tourist
Aceyalone - Accepted Eclectic
Amon Tobin i duzo z Ninja Tune, również jego soundtrack do gry Chaos Theory
GTA San Andreas - Soundtrack ze starymi klasykami…
The Chemical Brothers - Push The Button
Sting - Greatest Hits
Blackalicious - The Craft
Jurassic 5 - Power In Numbers i starsze
Linkin Park i Fort Minor to wiadomo…
RJD2 - koles jest jest producentem/remixerem, naprawde wymiata,po sample siega w daleką muzyczna przeszłość, robi wiele bitow dla czołówki niezależnych hip hopowych wykonawców w stanach, wg. niektorych co najmniej dorównuje DJ’owi SHADOW’owi :o
Oczywiście całe STONES THROW RECORDS ( stary Lootpack,
Peanut Butter Wolf, Quasimoto i
wszystko co wychodzi spod reki Otis’a Jacksona Jr.'a czyt. MADLIB)
stary dobry MOS DEF, DEL the funkee Homosapien i min . jego Deltron 3030 (fajne kawałki Virus i Madness), Jill Scott, Gorillaz, itd. mozna by wymieniać i wymieniać, ufff.
Heh wyszło, że przeważnie jest to szeroko pojęta muzyka czarna, także muzyka instrumentalna i wszystko to po cześci pochodzi ze Stanów i Anglii…
best regards
Ja lubie Hip -HOp
Kiedyś, na poczatku rodzenia sie rapu w polsce tzn. nie tak od poczatku ale juz gdzies w 1997 zaczełem słuchac hh. Wtedy królował Liroy ale jego nieghdy nie lubiłem :(( bo on nie robił hh tylko jaki ■■■■
Potem w ręce wpadła mi płyta SLU (Slums Attack) wtedy jeszcze w składzie Peja i ICEMaN w tamtych czasach znany jako DJDeF i ze Slu zostałem do dzisiaj i nadal ich słucham:) w 1999 skąd dostałem płytke 52 Dębiec “najwyzsza Instancja” i jakos ich muza wpadła mi w ucho i czekam na najnowsza płyte, bo zapowiada sie ciekawie, około roku 2000 Peja utowrzył duet z Wisniowym i tak powstał Ski Skład ich tez słuchałem ale po jednej płycie “Wspólne zadanie” squad sie rozleciał i na tym koniec histori Ski Składu :(( szkoda…
Potem nadeszła era GURALA (donGURALesko) i jego 2 squadów tzn. Killaz Group, kasta Squad i musiałem sie namęczyc zeby zdobyc pierwsza płyte ale zdobyłem i mam ja do dzis. płytki GURALA:
2005: donGURALesko “Drewnianej małpy rock”
2004: K.A.S.T.A. Skład “Kastatomy”
2003: donGURALesko “Opowieści z betonowego lasu”
2003: donGURALesko “Co to za miejsce?” (singiel)
2002: Killaz Group “Nokaut”
2001: Killaz Group “Zjednoczone emiraty poznańskie” (singiel)
1999: Killaz Group “Prawdziwość dla gry” (mc)
potem to wszystkie płytki Owala przerobiłem.
I wkońcu paktofonika, jeszcze kiedy grał z nimi Magik [*], teraz przekształcili sie w Pokahontaz ale to juz nie to samo…
Do dzisiaj w mojej płytotece panuje Peja i w łosniczkach słychac głównie brzmienie jego ostrych rymów…
2005: Slums Attack “Najlepsza obrona jest Atak”
2002: Slums Attack “Na legalu?+” (double cd)
2002: Slums Attack “Na legalu?” (cd)
2000: Slums Attack “I nie zmienia się nic”
1999: Slums Attack “Całkiem nowe oblicze”
1997: Slums Attack “Zwykła codzienność”
1995: Slums Attack “Slums Attack”
A wiecie, ze te wszystkie płyty kupiłem legalnie w sklepi te wszystkie co wymieniłem do dzisiaj je mam w specjalnym stojaku na płytki wydałem na nie grubo ponad 500 zeta sporo, ale warto było. Pamietam, ze pierwsza płyte GURALA kupiłem z 2 ręki i żeby ja zdobyć musiałem dac za nią 2 razy wieksza cenę
ale niestety w sklep0ach jej nie było…
Ale rap to klasyka przeciez Adam mickiewicz i Juliusz Słowacki, walczyli ze soba na rymy, wiec kultura sie kłania…
jakoś mię się niewidzi żeby
czy też
mogli się nazwać “wieszczami” :mrgreen:
już nie wspomnę, że się Adaś z Julkiem pewnie w grobach przewracają :x
A ja właśnie słucham muzyki Kenji Kawai z filmu Avalon. ( To ten co tworzył muzykę także do Ghost in the shell)
Disco Techno Hause hmm do tego ciut Rocku (Perfect) wg. mnie klasyka gatunku
nie bede pisal tu o hip hopie slums atakach i techno bo dla mnie to szit (oczywiscie bez urazy dla innych ale poprostu tak juz mam a o gustach nie powinno się dyskutowac). A tak na temat to : Disturbed , KoRn , Linkin Park , Limp Blizkit , Papa Roach , Mettalica , Static X. Ogólnie Nu Metal . Gorąco polecam
hip-hop
Techno
House
Dance
Disco polo
Texty piosenek H-H typu - “niestać mnie od 15 lat na czynsz za lokal komunalny… Że jak to można wysłać “i-mejla”(sic) z komputera w urzędzie pracy… Że ojciec zimą przepił wszystkie klamki w drzwiach… Że ceny skupu aluminium zawsze były niskie… A gdzie to teraz skupują makulaturę i butelki(a te zielone to chyba nawet nie idą wcale)…” można określić jako podanie adresowane do pomocy społecznej… Nie twierdze ,że cała h-h twórczość tak wygląda… Za to korn czy lump bizkit biją ich wszystkich na głowe… Zdaje się ,że któryś z tych “artystów” na płycie wyszczekał piosenkę(No Comment)… :x
ja hip hop a szczególnie HEMPGRU
Tak, to naprawdę przerażające. Powinni takich wsadzać do więzienia i uczyć grać na skrzypcach.
Tylko Disco Polo