Dokładnie tak. =D>
W niektórych nowszych modelach, trzeba znać jeszcze port. tgz. Remote Admin (musi być na routerze włączony) “adres_routera:port”
Dokładnie tak. =D>
W niektórych nowszych modelach, trzeba znać jeszcze port. tgz. Remote Admin (musi być na routerze włączony) “adres_routera:port”
drobok , ale najpierw musisz zezwolić na zdalne zarządzanie routerem danemu IP Z ddosował go i tyle.
właśnie “może” jest szerokie i głębokie. Lecz większość zaczyna pisać, a nawet nikt go nie zapytał jak u niego sytuacja wygląda. Nie sądzę aby ktoś ryzykował dla tak błahej sprawy angażowanie całego Botnetu, aby się popisać przed jakimś gościem.
Czytaj ze zrozumieniem… Podałem przykład. Że zestawiałem to jedno, najpierw na urządzenia łączyłem się po zwykłym necie, nie przez tunel…
NIE , nie jest tak. Poczytaj sobie o adresacji IP - co to jest podsieć, adresy wewnętrzne i zewnętrze, sieci i podsieci. Adres w twojej podsieci jest inny dla twojego routera (np. 192.168.1.1), a inny kiedy widzi go ktoś z internetu(np. 83.144.64.27)
Nie trzeba angażować całego botnetu ,wystarczy zaangażować Boty z irca jak ktoś to umie zrobić ,lub użyć specjalnego softu do ddos.
Nie musisz mi tłumaczyć jaki ja mam adres sieciowy ,i jak mnie widzą w sieci bo ja to doskonale wiem.
lub zakres/wszyscy ,zależy od routera- domyślnie Wyłączone wszystko na chyba każdym normalnym routerze (no chyba że jakiś aircrack/wifihack ,ale to musi być w zasięgu)
Widzę że nie odpuszczasz ,ale ja już odpuszczam .EOT
ORZECHgda skoro jesteś w sieci osiedlowej to mógł Ci internet wyłączyć każdy z twojej sieci za pomoca programu netcut.
też uważam, że poleciało to po sieci lokalnej po zwykłym IP - zmień usera i pass na routerze i poproś kolegę z IRC aby spróbował jeszcze raz tej sztuczki
Kolejnym problemem jest fałszywe poczucie bezpieczeństwa użytkowników liveboxa którzy tylko zmienili login i hasło admina. Do liveboxa można dostać się też po telnecie na konto root-a (domyślne hasło to 1234). Po telnecie z tym routerem możemy w zasadzie zrobić wszystko! To hasło do roota-a też należało by zmienić
W ten sposób odzyskiwałem zapomniane hasło, do admina (a raczej utworzyłem nowego usera), nie chcąc stracić zapomnianego też loginu i hasła do usługi neostrady (Szkoda czasu na dzwonienie na infolinię…).