Mam pytanie, bo nie wiem czym programem są robione te animacje np. kucyków pony z popularnej bajki, kiedyś pytałem się użytkownika jak to robił i odpisał, że korzystał z programu Adobe After Effects, więc mam takie pytanie, jak zrobić taką animację? Tu macie link do filmiku jak wygląda ta animacja: Rainbow Dash and Pinkie Pie Sleeping (MLP in real life) - YouTube Jakim programem to było robione? Proszę o odpowiedź!
Może Reallusion cartoon animator + własne wypracowane przez lata techniki? Trudno powiedzieć. Zapytaj na mediach społecznościowych tego twórcy, może zdradzi swoje tajemnice.
Pojęcia nie mam.
Ale w darmowym blenderze można wykonać animacje tego typu.
Mam takie pytanie, czy dałoby takie coś zrobić na telefonie jakąś aplikacją do edycji filmów? Bo nie chcę na razie instalować jakiś programów na komputer.
Raczej takiego programu, w którym zrobisz postacie i „motion tracking” do tego z prostym interfejsem, który dałoby się obsłużyć na ekranie dotykowym to nie znajdziesz.
Może coś jest może nie, nie jestem specjalistą i mogę wprowadzić Cię w błąd. Proponuję żebyś pokręcił się na serwerach Discord dla artystów, grafików, twórców i tam popytał. Np poszukaj na (nie wszystko działa):
- The Best Art Discord Servers | Self Employed Artist
- DiscordApp Blog | DeviantArt
- The DiNusty Empire czy Art Zone | Discord Street (serwery wyszukane na szybko, na tym pierwszym się chyba więcej dzieje)