Witam, zastanawiam się czy można napisać prosty plik wykonywalny który po uruchomieniu zmieni rozszerzenie plików folderze w którym się znajduje albo konkretnie zdefiniowanych plików np PlikPlik-01-100, chodzi mi o to iż mam np 100 partów jakiegoś pliku, zmieniłem rozszerzenie z .rar np na .zzz i teraz ktoś po ściągnięciu wszystkich partów miał by kliknąć na dołączony plik wykonywalny który automatycznie zamienił by rozszerzenie plików na .rar, chodzi wyłącznie o ingerencje w nazwę pliku, czy ktoś wie czy i jak można to zrobić???
Pozdrawiam.
heh, fakt, wstyd błąd ortograficzny w nazwie poprawiony
rewelka bo właśnie o takim rozwiązaniu myślałem, problem w tym że nie załatwia ono wszystkiego, proste nazwy w klimacie 01-plik / 02-plik, albo aa aaa aaaa to zamienia bez problemu, ale w przypadku spacji w wyrazie czy innych znaków(próbowałem min _ - . itp.) niestety nie działa, gdybym wiedział wcześniej nazwał bym archiwa jednym słowem i było by po sprawie ale już połowa leży na serwie, czy da się ten skrypt przystosować do ogarnięcia nieco bardziej skomplikowanej nazwy??
hehe, Dzieki pasquali, rzeczywiście wygląda na to że to rozwiązanie idealnie załatwia sprawę:) znowu potwierdza się reguła że najciemniej pod latarnią Dzięki wielkie, Panom nr47 i Ryan też dziękuje za odpowiedzi. Sprawa zamknięta. Pozdrawiam.