Jednak nie poradzę sobie sama. Czy ma ktoś ochotę poświęcić troszkę swój czas na Jalbum. Mój problem polega na tym, że nie moge wysyłać albo raczej dodawać nowych katalogów ze zdjęciami na moją strone internetową. Dodam, że do tychczas nie miałam problemów z tym programem i byłam z niego 2 lata zadowolona, nie wiem dlaczego się zaczął zacinać i nie wysyła zdjęc tylko się blokuje. Raz zatrzymuje się po wysłaniu 26 z 1500 zdjeć , raczej chyba pilków innym razem zatrzymuje się przy 156 z 1500. Nie wiem co jest nie tak. Czy to możliwe, że Vistą są problemy, ale chyba nie bo z Visty kożystam od roku a zaczeło mi się psuć od kilku miesięcy. Zrobilam nawet cały album od początku i po troszkę dodawałam zdjęcia i to nie pomoglo. Owszem jeszcze jedna mapke z kilkoma zdjęciami wysle, szybkim wysyłaniem a kiedy prubuje wyślij wszystko to nawet tą jedną mapkę już nie chce. To brzmi może troszke zagmatwanie, ale ja już takie próby robiłam na innym komputerze z XP i to samo. Czy moge mieć problem z internetem choć też nie bardzo bo mamy cały czas tą samą sić. Już wszystko mi przychodzi na myśl, niestety sama nic nie potrafie wymyśleć. Nie znam angielskiego wychodzą mi takie komunikaty, mam wrażenie, że nie zawsze są takie same. “Java.net.UnknownHostException:www.sylwia.dk:www.sylwia.dk” lub “java.net.SocketException: Software caused connection abort: socket write error” lub “info.cqs.remotefs.RemoteFSException: com.enterprisedt.net.ftp.ETPException: Can´t change directory to /Nasz album/Nasz album/Nasz album/lipiec 2007/slides…” itd myślę, że może przerwa między wyrazami, ale bez przerw też robiłam Albumy i też wychodziło coś z Javą. Jave kilka dnii temu instalowałam, wiec nie mam pojęcia już o co w tym chodzi.
Witaj.
Używam Jalbum od około 3 lat i czasami zdażają sie wpadki, ale bardzo rzadko. Wydaje mi się , że :
-
nie masz miejsca na koncie, gdzie trzymasz zdjęcia lub
-
java ma problem z połączeniem lub
-
Jalbum robi zawięchę sam lub w kooperacji z nową wersja javy.
Nie bedę się wymądrzał bo guru komputerowym nie jestem, ale proponuję sprawdzić czy Twoje konto na serwerze nie jest przepełnione i nie chce przyjąć większej ilości danych lub wysyłasz jakieś pliki, które serwer odbiorczy nie akceptuje (miałem kilka razy problem z nie-polskimi nazwami zdjęć, np. francuskimi) lub jakieś wysyłane pliki są wielkości ponad to co dopuszcza serwer. Jeśli wszystko to zawiedzie, spróbuj wysłać album przy pomocy jakiegokolwiek klienta ftp, np bezpłatnegi w poskiej wersji językowej FileZilla, do zassania stąd (nie wymaga javy) : http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … illa+3.1.5
Pozdrawiam
popraw tytuł tematu, używając przycisku
Hej, nie wiem czy dobrze rozumiem z tym miejscem, ale na serwerze mam bardzo duzo miejsca, wiec to chyba nie to. Jeśli Java ma problem z polączeniem co mogę wówczas zrobić??? Zdjęcia mam ponazywane z literką i liczbą z tym, że zauważyłam, że niektóre mają odstęp - czy może to być to??? Próbowalam te z odstępem wykluczyć i wysłąć, ale bez powodzenia. Czy może ktoś mi przetłumaczyć komunikaty “java.net.SocketException: Connection reset by peer: socket write error” oraz ten “info.cqs.remotefs.RemoteFSException: com.enterprisedt.net.ftp.FTPException: Can’t change directory to /Album/Album/Czerwiec_2008/Album/Czerwiec_2008/slides: No such file or directory”
Proszę o pomoc.
Odstęp nie ma znaczenia.
Tłumaczenie: Java.net: wyjątek gniazda.Połączenie zresetowane przez źródło? gniazdo zapisuje błąd.
Oraz: Nie można zmienić ścieżki : Album/Album/Czerwiec_2008/Album/Czerwiec_2008/slides Nie ma takiego pliku lub ścieżki.
Według mnie Jalbum nie zrobił folderu slide lub go z jakiś przyczyn nie widzi - tak to wygląda z info, które zamieściłaś.
Próbowałas wysłaś wszystko jakimś programem ftp ?
I czy masz w folderze Album/Album/Czerwiec_2008/Album/Czerwiec_2008/podfolder slides - bo tego właśnie Jalbum przy wysyłaniu nie widzi.
Pozdro
Dzieki za odpowiedź. Właśnie tego nie rozumiem, bo jak zaczeły mi się te problemy z czerwcem a nie umiałam dojść dlaczego. Oglądałam w mapkach ale wszystko wydawało mi się normalne. Wyrzuciłam cały album z serwera total commanderem i próbowałam wówczas wysłać. Bez zmian. I wiesz co jeszcze zrobilam Zmazałam z komputera całą moja utorzoną galerie i zrobiłam ją zupełnie od początku krok po kroku, żeby być pewna że czegoś nie zauważam. NIe wiem co się czepnął tego czerwca i grudnia chyba. A może ma to coś z tym że ścieżka pokazuje Album/album/album a ja nie mam tak utworzonych albumow w albumie. Może to tu jest coś nie tak. A wiesz co ja teraz robie wysylam ten wieśniacki album po kilka KB. I idzie i co ty na to? z 44,8 MB pierwsze 9 MB poszło bez zakłuceń. Teraz dokładam po 2 MB albo po 0,78 KB i pojawia się ta wiadomość. Sprawdzam na serwerze że dochodzą po mału mapki i zdjęcia. Co ty na to bo ja już nie mam pojęcia. Troszkę mi to potwa za nim tym sposobem bede dorzycać, chciałabym też wiedzieć czy się pod koniec zupełnie nie haknie, bo tak to szkoda mojego czasu. Może jeszcze ze mną pogłówkujesz. Co dwie głowy to nie jedna ;o)
Według mnie zewnętrznym programem ftp powinno wysłac bez problemu. Więc próbuj i pokaz jak wyszło, daj linka jak skończysz.
W pierwszym poście napisałaś, że miałaś ten sam problem wysyłając z inngo kompa pod XP, a to znaczy że problem nie leży u ciebie w kompie tylko na serwerze odbiorczym. Nie akceptuje tego połaczenia lub albumu. To się zdarza, to tylko maszyny z programami za którymi stoją ludzie. A ludzie nigdy nie byli i nie będą doskonali.
Więc próbuj dalej i nie trać ducha. Pozdrawiam
Może mi się powiodło, jeszcze strona ze zdjęciami nie działa, ale chyba widzę błąd. W katalogu Lipiec 2007 miałam kilka zdjeć z polskimi literkami. Nie wiem jakim cudem kiedyś zdjęcia się otwierały, dopiero teraz od kilku miesięcy mam problemy z tym programem, no nic ale ja już je dawno wymazałam z Jalbum dałam inna nazwe zachowałam i wysyłałam ponownie. I wiesz co pomimo, tego to one cały czas były chociaż je manualnie wyrzucałam z mapek do kosza to i tak nie wiem jak ale wracały. Teraz wyrzuciłam je ponownie mam nadzieje, że mi się już uda i że to o to chodziło i nie wiem dlaczego z wyelimitowaniem tych zdjeć nie pomoglo zmazanie totalnie strony i calego albumu i utworzenie ich od zera nie wymazało tych paru zdjeć. Hmmm możliwe też ze jast tak jak piszesz jesteśmy tylko ludzmi a ja je przez pomyłkę znowu wziełam z tą polską literką. Zobaczymy czy teraz pomoże. Powiec mi jeszcze czy pomimo zmazaniu zdjeć ze serwera one jeszcze tam są choć ich nie widać, wiesz coś na ten temat. Ja również pozdrawiam.
Chyba pierwszym razem za szybko mi poszło dodanie albumu do mojej strony. Oprócz tego bałaganu z wysłaniem okazuje się a może źle pamiętam że nie wysyła mi mapki z albumem do mojego głównego katalogu ze stronką. Używam FrontPage powiedzmy, że strone mam już gotową i chce tylko dodać do niej album i co ja mam dodac do FronPage. Mam importować cały katalog z albumem czy wystarczy jeden link. Nie pamiętam jak to zrobilam kiedyś, wydaje mi się że zrobiło mi się to automatycznie. A jeszcze jedno nie chciałabym całego albumu bo wtedy nie mogę wysłać strony z FrontPage idzie mi 30 min i to jeszcze się zawiesza. I właściwie wcale nie mogę wysłąć taki rozmaiar. Chyba mam coś z internetem? Bo co innego. Pavroo doradz coś jeszcze?!?
Sorry, że nie odpowiedziałem od razu, byłem tydzień poza zasięgiem.
Z tego co napisałaś wynika, że album jest wysłany bez polskich liter, więc jedyne co musisz zrobić to dorobić linka na stronie index-owej lub na tej którą używasz jako główną z podanie dokładnego adresu do strony wysłanej przez Jalbum uwzględniając katalogi i podkatalogi. Jeśli twoja strona ma nazwę np. almum1 i jest w katalogu albumjesien to link powinien wygladać tak : www.nazwaserwera.pl(lub rozszeżenie które masz)/albumjesien/album1.html
I wtedy nadpisujesz na serwerze tylko tą stronę, na której wstawiłaś link bez wysyłania ponownie albumu.
Ja tak robiłem jak miałem albumy na trzech różnych serwerach, a stronę index na jednym z nich.
Jakis czas temu wszystko przeniosłem na jeden serwer z 500 Mb darmową przestrzenią.
Jak chcesz możesz sama zobaczyć wpisując w adres www.(mój nick).w8w.pl
Pozdrawiam