No jest lekka żenada i to nie jest to.
Pietrzak sam się opluwa co było już wyżej wspomniane. Szkoda śliny na niego bo to jest tak ohydna postać że w ogóle szkoda na niego marnować czas. Nawet książkę po upadku PRL napisał jak to obalał on komunę podczas gdy wszyscy wiemy, że nikt tak jak on z władzą się po plecach nie klepał.
vs
No to sorry. Tamten temat zamknąłem nie ze względu na twoje pytanie, a ze względu na kierunek, w który poszedł przez niektóre inne wypowiedzi. Chcesz, to otworzę.
Natomiast Pietrzak, no cóż, zapamiętałem go z tego spotkania tak, jak napisałem, a potem sam wielokrotnie to potwierdził z nawiązką.
Stąd takie wypowiedzi. Owszem, talent ma, większość go zna, może ktoś jeszcze coś napisze.
Pietrzak w PRL-u był w Korpusie Kadetów im. gen. Karola Świerczewskiego w Jeleniej Górze. Ukończył tam również Szkołę Oficerską. Następnie służył w stacji radiolokacyjnej koło Zgorzelca.
Do cywila odszedł jako podporucznik rezerwy.
Był też członkiem Związku Młodzieży Polskiej, a także Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej (PZPR).
Studiował na kursie wieczorowo–zaocznym na Wydziale Socjologii Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR, którą ukończył w 1968.
To nie są zarzuty, to tylko przedstawienie faktów, które warto znać, gdy teraz często pokazuje się go jako opozycjonistę i dysydenta, który niemalże sam “obalił komunę”.
Talent ma, owszem zarówno pisarski jaki i estradowy. Tego odmówić mu na pewno nie można. Miał za młodu też sporo charyzmy która teraz z wiekiem niestety uleciała. Szkoda tylko, że nie jest po prostu dobrym człowiekiem by ten talent i charyzmę przekuć na większe rzeczy niż uśmiechanie się ładnie i podlizywanie władzy która aktualnie jest przy sterach.
Czy to samo robił jak przy sterach była inna władza?
To był temat dla żartu, niech ludziska powydziwiają
Dla mnie to może byc zamknięty.
No chyba sam widzisz jakie pieśni śpiewał gdy rządziła komuna, jakie książki pisał po upadku PRLu i komu aktualnie w tyłek wchodzi. Masz przykłady wyżej więc albo nie czytasz założonego przez siebie tematu albo nie potrafisz wyciągać z podanych przykładów wniosków.
- jak rządziła komuna to się jej podlizywał
- jak upadła twierdził że jest współautorem jej upadku.
- teraz podlizuje się PISowi.
Zaczynasz coś motać.
Przed PiS-em (przed 2005 r.) była inna władza.
Czy też podlizywał się tamtej władzy?