Chciałbym wiedzieć dokładnie co oznaczają pola połączeń w JDownloaderze?
Maksymalna ilość połączeń oznacza ogólną ilość połączeń ze wszystkich hostów
a
Pobieraj równocześnie oznacza jednoczesne pobieranie z jednego poszczególnego hosta :?:
Chciałbym wiedzieć dokładnie co oznaczają pola połączeń w JDownloaderze?
Maksymalna ilość połączeń oznacza ogólną ilość połączeń ze wszystkich hostów
a
Pobieraj równocześnie oznacza jednoczesne pobieranie z jednego poszczególnego hosta :?:
Pobieraj równocześnie = maksymalna ilość plików które zasysa na raz = reszta stoi w kolejce.
Maksymalna ilość połączeń = Jeśli serwer obsługuje ściąganie pliku w wielu częściach/segmentach naraz - to części ściągane są w jednym czasie jako “osobne połączenie”, a to przekłada się zazwyczaj na szybkość ściągania. Ustaw na 10.
Aha, czyli to jest coś takiego jak jest na Direct Connect ??
Jak jest kilka tych samych plików na różnych hostach (w wypadku konta free) lub nawet na jednym (konto Premium) to będzie ciągnęło z kllku na raz ten sam plik aby było szybciej?
Byłem przekonany iż chodzi o hosty, to by się wydawało bardziej logiczne, bo jak jest ustawione za dużo na raz równoczesnych połączeń a pliki są u tego samego hosta i program próbuje mimo to kilka razy łączyć się z tym samym hostem mimo, iż już coś jest u niego pobierane na koncie free to może to rodzić problem tzn.: jakieś opóźnienia ze strony hosta. Poza tym JDownloader wywala chyab w tych sytuacjach błąd krytyczny jak za wiele razy nie może się połączyć i potem trzeba dawać ręcznie wznów.
Więc szkoda, iż nie ma rozróżnienia na hosty, albo program sam w tych swoich wtyczkach powinien rozpoznawać rodzaje kont, warunki danego hosta i nie dopuszczać do prób pobierania dwóch różnych plików naraz.
A jeśli jest tylko jeden link do danego pliku i danego hosta to program, próbuje znaleźć ten sam plik pod innym linkiem u tego hosta i szybciej pobrać ??
Najedź sobie na te podpisy , wyskoczy Ci tooltip i wszystko będzie już jasne
Pobieranie wywala błąd krytyczny w różnych okolicznościach, u mnie zależy to od serwera, jak i od liczby pobieranych na raz plików. Musisz pokombinować Możesz spróbować ustawić niższą wartość maksymalnych połączeń, sprawdzić jak się pobiera. Program rozpoznaje typ konta. Wydaję mi się że można to tak zobrazować:
Dane [Pliku] wyglądają tak 1,2,3,4,5,6, itd. Nie które serwery zezwalają na pobieranie po kolei 1,2,3,4,5,6 , a nie które każdy fragment z osobna = Połączenie, tak mi się wydaje.
Masz na myśli że program szuka sobie mirrorów ? Nie nie szuka, to nie torrent/p2p , tu inaczej trochę to działa.
czytać tu http://jdownloader.org/forum - dział PL i inne jeśli rozumiesz i masz wszystko, najlepiej pytać u źródła
A co gdy po zmianie folderu gdzie ma pobierać pliki ciągle pobiera do starego folderu :?:
Z tego co pamiętam przy zmianie lokalizacji pobierania jest (chyba) wymagany restart JD .
To są zapewne pliki przed zmianą lokalizacji:
Zakładka -> Pobieranie -> Edytuj lokalizacje.
Naprawdę genialne… :?
Teraz czasami tylko przy niektórych plikach wyskakuje błąd, że nie może zapisać, bo lokalizacja nie istnieje (dysk zewnętrzny), gdy tymczasem została ona zmieniona ponownie na poprzednią lokalizację zapisywania.
Ciekawi mnie jeszcze w tym genialnym programie taka rzecz
Czy aby nie przetłumaczyli źle, bo chyba te opcje okienek powinny być przy ręcznym wpisywaniu, a nie automatycznym…
Sprawdzić i tak nie idzie, bo ustawień nie zapisuje, ale może pewnego dnia się ocknie? … Moc Javy ??
Jak dobrze pamiętam bo już JDownloadera nie używam, nie pokaże się kod do przepisania, a co za tym idzie nie pobierzesz pliku z takim kodem.
Ale jak zaznaczę, czy jak nie zaznaczę :?:
Użyto słowa Wyłącz
Jak zaznaczysz.
No dobra, bo ja już głupi jestem po angielsku to samo dokładnie jest napisane, więc jeśli wierzyć słowom to po zaznaczeniu “Wyłącz automatyczną Captcha-e” powinny pokazywać się okienka z ręcznym wpisywaniem kodu, a logicznie rzecz biorąc jest dokładnie na odwrót, bo po zaznaczeniu tej opcji znika możliwość ustawień wyskakujących okienek z kodem.
Co do ustawień to na JDownloaderze to działa to w ten sposób, iż przypisuje poszczególnym linkom aktualne ustawione ustawienia w momencie ich dodawania.
Tzn. w tym momencie w którym dodaje się linki do listy pobierania przypisuje do nich aktualne ustawienia.
Tzn. iż zmiana ustawień nie powoduje globalnych zmian ustawień dla wszystkich linków.
Nie jest to takie złe bo umożliwiało by to np.: pobieranie części plików do jednego folderu, a części do innego, ale nie jest to zrobione tak jak być powinno.
Powinny być opcje tutaj: “przypisz aktualne ustawienia dla wszystkich linków”, możliwość zaznaczenia wielu linków i zmiany ustawień dla nich.
W tej chwili zachodzi konieczność usuwania plików z listy i ponowne ich dodawanie, dbając wcześniej o ustawienia jakie chcemy im przypisać.
Klikając na dany link -> Ustawienia nie można pobrać jego linku :!:
Wyłącz nie zaznaczone - obsługa jest aktywna i okienko z Captcha wyskakuje, domyślnie obsługa jest Włączona - nie zaznaczona, bo tak to sobie wymyślili deweloperzy , logiczne że zaznaczona opcja Wyłącz, wyłącza obsługę Captcha.