Jeden komputer, dwa monitory

Cześć.

Posiadam dwa monitory, które podpięte są pod jeden komputer. Z dnia na dzień jeden z monitorów przestał pokazywać ekran. Za każdym razem po włączeniu komputera muszę wchodzić do aplikacji intel (od karty graficznej zintegrowanej) następnie wyszukać drugi monitor i wtedy oba pokazują ekran. Jest możliwość by automatycznie przy włączeniu komputera oba ekrany się uruchamiały?

Zamiast w opcjach aplikacji Intela ustaw dwa monitory (pulpit rozszerzony) w opcjach samego systemu Windows.

W tym problem, że nie mam widocznej tej opcji, w Ustawienia -> Ekran. Po włączeniu komputera załącza się jeden ekran, na drugim pisze coś w stylu, że nie podłączono przeowudu Muszę wchodzić w aplikację intel by wykryć

Dodam, że w menedżer urządzeń widnieje tylko jeden z monitorów.

Może masz rację, ale w w przeciwieństwie do autora wątku u mnie działają oba, tylko
nie ma opcji rozszerzenia pulpitu, obraz jest ten sam obu.

Jak są podłączone monitory? Jeden do integry drugi do zwykłej?
Przeinstaluj najnowsze sterowniki.

Mam tylko zintegrowaną kartę graficzną Intel Graphics 630.

https://downloadmirror.intel.com/29674/a08/igfx_win10_100.8336.exe
Zainstaluj sterowniki, zrestartuj system operacyjny i sprawdź jeszcze raz

Przy włączeniu instalki wyrzuca mi błąd, iż system nie spełnia minimalnych wymagań.

Czyli nie korzystasz z Windowsa 10? Do starszych systemów operacyjnych nie widzę sterowników…

Mam Windows 10.

Spróbuj tym. Powinno wykryć kartę i pobrać odpowiedni sterownik.
https://downloadmirror.intel.com/28425/a08/Intel-Driver-and-Support-Assistant-Installer.exe

Dodam, że obecnie w ustawieniach Intel widnieje taki zapis (po ręcznym wykryciu drugiego monitora)
Podstawowe wyświetlacze:
Wyświetlacz cyfrowy BenQ GL2450H
Telewizor cyfrowy BenQ GL2450H

Nim w aplikacji Intel wykryję drugi z monitorów , w menedżer urządzeń widnieje tylko jeden monitor. Po wykryciu w aplikacji Intel nagle w menedżer urządzeń widnieją już dwa.

Może kabel nie kontaktuje, albo nie jest do końca wciśnięty.