Jeden z dysków 100% obciążenia, Firefox zżera bardzo procesor, Malwarebytes Antimalware nie chce się uruchomić

A i jeszcze @Astor444 , czy może podpiąć jeszcze teraz ten dysk (F,G,H) i pokopiować dane z partycji
G i H, póki się da?

No pewnie! Ale widzisz zawartość tych partycji G i H?

@Astor444, Tak G i H, da się na nie wejść.

No to zabezpiecz (skopiuj) ich zawartość na innym dysku.

Ok, @Astor444

No nie udało się @Astor444, po podpięciu dysków C,E i (F,G,H) wszystko zaczęło mulić, i nawet miałem
problem z utworzeniem katalogu na E ( mielił ze 2 minuty to wreszcie wyłączyłem) , będę musiał
komuś dać ten dysk (F,G,H), żeby mi pokopiował dane na innym kompie. Czy w związku z tym,
bezpiecznie jest dać ten dysk (F,G,H) komuś do podłączenia na jego kompie? Żadnego “syfu”
nie nałapie?

No wiesz, nie wiem! Dla kogoś obcego to ryzyko. Swego rodzaju “koń trojański”.
Pieron wie co z tym dyskiem się dzieje.
Powiem Ci szczerze, że gdyby mnie ktoś dał taki dysk, to pierwsze co bym zrobił, to “wyzerował” go spod bootowania, czyli bez uruchamiania w systemie operacyjnym.
Rzecz jasna z zawartości tego dysku nic by nie zostało. Dopiero taki dysk oddał bym “darczyńcy” do dalszego używania lub… sam używał. :grinning:

Ok @Astor444, dzięki

Jest jeszcze opcja, że port SATA źle działa, czyli przepinanie kabli do różnych portów, ale pewnie już to sprawdziłeś :wink:

Możesz spróbować podłączyć dysk przez kieszeń USB

Pozostaje jeszcze próba uruchomienia jakiegoś Linuxa na LiveCD i sprawdzenia dysku
W KŚ są co roku płyty serwisowe, można spróbować

Zapuściłem program DiskGenius i postępuje wg wskazówek:
https://www.diskgenius.com/how-to/raw-partition-recovery.php
I wiesz Punkt 3 (Step 3) daje radę, chyba uda się odzyskać dane.

Kurde, tylko, że:
This function is available for DiskGenius Professional Edition, and you need to register the software to the Professional Edition so as to copy files found by this function.

Tylko nie wiem czy to się tyczy punktu 3 czy 4

Odzyskałeś jakies pliki czy nie.
Ponizej tego co napisałeś jest następujący tekst

If “Load Current Partition Intelligently” does not work on your RAW partition, continue with Step 4.

Proste jak byk. Jęsli po trzecim punkcie nic nie odzyskałes to pozostaje wersja płatna. Darmowa jest dla niewielkich uszkodzeń.

No i po co @anon44497448 piszesz jak nie wiesz, nie punkt 3 też nie jest darmowy. Można tą funkcję
Load Current Partition Intelligently wywołać, ale są duże ograniczenia w kopiowaniu. Jeszcze sprawdzam trial.

Proste jak byk, tak dla Ciebie chyba wszystko jest proste jak byk

W ogóle jak masz w takim stylu pisać to zmiataj z tego tematu, nie lubię takiego podejścia i takich
ludzi

Opczywiście że tu proste jak byk. Ja jeszcze nie widzialem darmowego programu do odzyskiwania plików z partycji RAW całkowicie. Np. EaseUS w darmowej wersji pozwala na odzysk 500MB.

Czytaj.

A tak przy okazji. Tydzień temu napisałem ci że masz “walnięty” dysk i co robić.

@anon44497448 dobra masz rację , pewnie uwielbiasz to uczucie? Że jest ktoś kto nie wie tego co Ty? Daj mi człowieku spokój, już wolę tego @iJuliusz . Dobrze - jesteś mistrzem, największym przynajmniej
w tym wszechświecie a ja nie wiem nic. Ale ja podtrzymuję to, że tacy ludzie mnie czyszczą, łaski mi nie robisz.

Przy okazji ja takich programów nie używałem pewnie z 10 lat.

Ja jednak odnosze wrażenie że to ty łaskę komuś robisz.