Jest połaczenie brak internetu

Witam

Mam taki problem już o tym pisałem ale jakoś nikt się nie odzywa więc wytłumaczę jeszcze raz.

Przyniosłem sobie laptopa do domu i chciałem sobie podłączyć intrnet na chwilę więc wyciągnąłem kabel sieciowy z mojego domowego PC i włożyłem do laptopa.Niby połączenie jest wykryte, ale jak włączam przeglądarkę to niestety nie ma netu;/

Dodam jeszcze, że łączę się przez router. I na laptopie mam inny adres IP niż na PC. A jak daje na laptopie wykryj IP automatycznie dalej nie ma internetu. Co z tym zrobić? Jest jakieś lekarstwo??:slight_smile: a dodam jeszcze że laptopa używam w innym miejscu na kablu sieciowym wiec nie chcę czegoś zrobić tak żebym w tamtym miejscu nie miał internetu.

Proszę poradźcie coś :frowning:

dodam jeszcze, że w obu przypadkach jest win xp. jak wpisałem adres IP z PC na laptopa dalej nie ma internetu. To może być coś w ustawieniach w laptopie.

Sprawdź, czy adresy DNS są przydzielane automatycznie… :slight_smile:

Jeżeli masz internet z Multimedia Polska,UPC,Aster,Vectra, to tak już unich jest musisz zapłacić 60zł za operatora który ci kartę sieciową skonfiguruje do warunków sieci też tak miałem problem polega na przydzieleniu statycznego adresu HFC który przydzielany jest tylko na jeden komputer są programy do samodzielnej zmiany HFC ale jest to oczywiście nielegalne .

DNS nie są przydzielane autmoatycznie, wprowadzałem je ręcznie i tak nic nie działa, a to co pisał KOZ to raczej do mnie się nie tyczy… więc dalej jesteśmy w punkcie wyjścia :expressionless:

Możliwe że twój dostawca internetu poprostu przydzielił dla twojej karty sieciowej w PC dostep do neta bo to jakoś się identyfikuje u ISP w TP chyba też tak jest

Koz sprawa wygląda także internet był w mieszkaniu wcześniej, ja się wprowadziłem więc musiałem zamontować router i wszsytko było ok,teraz gdy podłączam laptopa to coś jest nie tak…

Ja bym spróbował na innym systemie :smiley:

Ja bym wpierw wylaczyl modem z pradu , potem podlaczyl do lapa i nastepnie wlaczyl modem , powinno zadzialac . Sprobuj .

to akurat nie jest możliwe…

no nic widzę że rozwiązania nikt nie zna, będę musiał się widocznie obejść bez netu…

Dlaczego to nie jest możliwe?

Może router ma adresy MAC wpisane które mają mieć dostęp do neta a resztę blokuje.

zaklik zrobiłem tak jak mówiłeś niestety nic nie dało… :frowning:

słuchajcie cośwam pokaże: poniżej jest IP DNS itp na kompie gdy jest internet a niżej na laptopie gdy jest połączenie ale nie chce połączyć z internetem… coś tu może zmienić??

forum1sb2.th.jpg

to z laptopa:

ipxj4.th.png

Powiedz z jakiej sieci korzystasz nazwe operatora

Magma chyba jest dostawcąale myślę że to nie jest istotne.Teraz gdy dałem automatyczne IP działa GG ale nie ma internetu… to jest coś w ustawieniu routera??

Mam router D-Lin-100 ale niestety nie znam hasła…

kurcze pomoże ktoś?? :cry:

Skoro jest gg to sygnał internetu dochodzi, prędzej coś z ustawieniami proxy może Twój dostawca ma jakieś preferowane (swego czasu w Vectra miała), sprawdź ping`iem jak tam jest z wysłaniem danych START, URUCHOM, CMD, ping www.dobreprogramy.pl