Jestem troszke nowy na tym forum, no ale nikt nie jest prO forumowiczem 5 minut po zalożeniu konta. Jak w temacie =>jest problem. Mam kompa hp 9770 (c2d 7250 2GB RAM Gf 840MGS etc.)na systemie win vista home premium i lubie sobie pogrywać. Głównie gram w L2 ale jakąś siekanką nie pogardze. Gram w oknie, gdyż lubie miec szybki dostęp do różnych aplikacji uruchomionych równolegle z grą jak np: Ventrilo, Winamp, GG , Opera i czasami jeszcze inne dziwactwa. I tu zaczyna sie problem. Kiedy grając chce kliknąć na pasek (czy pulpit) w celu np. zmiany utworu w winampie, zmiany kanalu na vencie, komp sie wiesza, okno z grą robi sie czarna, czasmi wyskakuje “brak odpowiedzi” , klawiata i mysz nie reaguja na moje polecenia. Stan ten trwa od kilkunastu sekund do nawet 3-4 minut. Nie jest to winą nadmiernej temperatury maszyny gdyz owe zjawisko ma miejsce nawet na ledwo odpalonym kompie. Ramu raczej nie brakuje a i procesor tez do najslabszych nie nalezy. Szukam rozwiazania mojego problemu juz nie na pierwszym forum, aczkolwiek teraz zdecydowalem sie stworzyc oddzielny temat (może juz gdzies jest podobny ale ja na niego trafic nie moge). :twisted: Zapewne ktoś z was spotkal sie z czyms podobnym wiec prosze o pomoc bo jeszcze troszke i mój komp poszybuje przez okno :o . Dzieki z góry.1
napewno masz wszystkie sterowniki ? sam gram w l2 na slabszym konfigu i przy 2gb odpalam czasem sklep w L2 i gram w NWN 2 wiec raczej to nei ram… stawiam na jakis syf w systemie lub sterowniki… L2 niestety starsznie zre ram ale 4 min doczytki to niemozliwe przy prawidlowej konfiguracji… moze cos ze sterami dysku i jakos super wolno doczytuje ?
Dodam jeszcze ze problem pojawil sie jakies 1,5 miesiaca temu nawet nie potrafie okreslic blizej okolicznosci. Podczas zwiechy dysk nie “mieli” jak czasami podczas zadyszki systemu. Sterowniki raczej aktualne ale jeszcze poszperam glebiej na stronie HP. Co do syfa na kompie to nie wiem uzywam Avast ( 8) ) i Zone alarm mam tez Spy Bot S&D i nic mi nie wykrywa. Co do temperatury maszyny to nie jest za wysoka , wentyl kreci sie podczas grania raczej na srednich obrotach a obudowa troszke tylko ciepla w okolicach proca.