Jest sieć nie ma internetu

połączenie bezprzedmiotowe realizowane bezprzewodowo (wlan), siła sygnału maksymalna a po otwarciu przeglądarki nie wyświetlają się żadne strony, dlaczego ?

Jest naprawdę wiele powodów dla których tak może się dziać. Najczęściej jest to albo niepoprawna konfiguracja routera WLAN , albo złe połączenie routera do Internetu. To, że ma połączenie z routerem, a nie ma Internetu świadczy o tym, że to jest problem z połączeniem routera z Internetem, a nie całej sieci lub komputera z routerem. Należy sprawdzić, czy wszystkie połączenia kablowe z routerem się zgadzają oraz czy jest poprawna konfiguracja urządzenia. Jeśli potrzebujesz pomocy, musisz sprecyzować swój problem, np.: z jakiego łącza korzystasz w domu, jaki masz router oraz w skrócie jak masz zbudowaną sieć.

korzystam z kablówki, router to d-link 524

To, że korzystasz z kablówki nic mi nie podpowiada. Musisz określić, czy to jest osiedlówka, czy może Neostrada?

osiedlówka

sprawdź czy dobrze wpisałeś bramę

możesz sprecyzować odpowiedź, niestety nie jestem zbyt biegły

Możliwe że masz pierwszy serwer WINS nieprawidłowy albo masz serwera proxy włączonego.

Skonfiguruj ponownie TCP/IP.

Mam obecnie problem z laptopem hp6063ea z systemem vista 32bit ultimate , a doladnie nie dziala mi karta sieciowa wireless. W stystemie nie moge jej wogole znelez. A kiedy probuje uzyc HP_RECOVERY a w nim setupSNK (ktory dodaje komputer do sieci bezprzewodowej), wyswietla mi sie napis " Kreator nie moze utworzyc sieci bezprzewodowej, poniewaz nie zainstalowano karty sieci bezprzewodowej lub nie zainstalowano oprogramowania dla karty bezprzewodowej. Co moge w tym wypadlu zrobic? Bede wdzieczny za wszelka pomoc. Jednoczesnie przepraszam za pisownie, poniewaz nie posiadam polskich liter na tym komputerze

P.S. sciagalem sterowniki i ogolnie oprogramowanie ze strony HP i nic to nie dalo. Karta jak by zniknela z komputera;;;

w ustawieniach połączenia internetowego wpisujesz adres IP,Maske podsiecoi i brame i może we wpisywaniu bramy popełniłeś jakiś błąd