Modecom Carbon 620. Profilaktycznie zmienić czy czekać aż umrze.?
Gorzej jeśli umierając weźmie jeszcze coś ze sobą
A tak serio, trzeba byłoby sprawdzić napięcia i ewentualnie tętnienia, tyle, że to drugie raczej oscyloskopem - a domyślam się, że nie masz go w domu, kupować nie ma sensu, a diagnoza przez elektronika wyniesie pewnie z 5 dyszek, także jak chcesz mieć pewność to kup nowy
A te Silentium , to gra warta świeczki/? CZY TAKI tani podjazd pod ciemniaków??
Najdroższe modele trzymają napięcia i wspomniane tętnienia, chętnie też oddają więcej mocy niż jest napisane na opakowaniu. Jedyny minus to dość krótka gwarancja, więc do budżetowego kompa wystarczy. Ale do droższego sprzętu kupiłbym coś bardziej pewnego (czyt. z dłuższą gwarancją).
Z kasą nie szaleję. Ale nauczony latami --kiedyś seasonic. Byłem oderwany z 10 lat od IT.
Jak nie zależy Ci na modularnym, to możesz popatrzeć w stronę Seasoniców z serii Core.
Modularne są niestety drogie. Covid.
300 zł mogę dać, nie szalejmy
Wg specyfikacji ma sprawność 70%. Jeśli zestaw nie ma jakiegoś SLI/Crossfire, sumarycznie nie bierze więcej niż jakieś 480W, a zasilacz trzyma napięcia, to mimo niechęci do tej marki bym go nie zmieniał.
Niż 300, ja bym nie przeceniał tej firmy. Raz, ze wiek, dwa juz na starcie jakosc (sprawnosć) była srednia.
To taki Vero L3 700W będzie na styk.
Łysy dobrze się o nim wypowiedział:
Trzeba by sprawdzić stan techniczny w środku - czy kable nie przyjarane, czy jakieś kondensatory nie są wypukłe itp. Odkurzyć przy okazji.
Jeżeli zastanawiasz się nad zasilaczem to warto rozważyć zakup, bo znacznie zdrożeją.
Koszt certyfikacji zasilaczy dla producentów zostanie podniesiony od nowego roku, a producenci to przerzucą na klientów.
Oczywiście ceny obecnych rewizji zasilaczy, które już mają certyfikację powinny się znacząco nie zmienić, ale kto ich tam wie.
Przekopany , wylizany. Waży ponad kilo.tylko szumi, zaraz go rozbiorę zmienie wiatrak. Koledzy nic nie słyszą. Ja slyszę.
Może się pochwalisz co ten zasilacz zasila?
Zmień sobie na Seasonic Core - nie zawiedziesz się. W środku masz Focusa tyle, że 7 lag gwarancji a nie 10.