Przydałoby się, żeby redakcja dobreprogramy.pl wstawiała prawidłową flagę polski w opisach programów, które są po polsku. Podałem link, w którym jest dokładny opis, jak ma wyglądać flaga polski. Zobaczymy, co o tym myśli redakcja dobreprogramy.pl i jak do tego podejdzie? Zmieni na prawidłową?
Tak się skalda że to co masz w podpisie też jest niezgodne z tym co jest w Twoim linku, czerwień #D4213D , Twoja #D3203C, dodatkowo, w kolorach nie ma nic o czarnej ramce, proszę, tak wygląda Twoja flaga w powiększeniu:
Moją flagę robiłem metodą chałupniczą i to jest najlepsze dzieło, jakie udało mi się osiągnąć . Dlatego, jeśli umiesz zrobić dokładnie tak, jak powinno być, to zrób, a chętnie skorzystam i umieszczę ją u mnie w podpisie. Myślałem, że udało mi się zrobić prawidłową flagę #-o
Jako symbol przypomina flagę Tyrolu. Nikt w dobreprogramy.pl nie umie na tyle dobrze posługiwać się komputerem, żeby zrobić poprawną flagę? Jak widzisz, mnie się udało zrobić podobną i tylko fachowiec potrafi zauważyć niedociągnięcia. Uważasz, że lekceważenie barw narodowych jest poprawne? Nie masz szacunku dla barw narodowych i języka?
Przesadzasz i to mocno, te dwa kolory przy programie mają za zadanie tylko zwrócić uwagę że jest dostępna rodzima wersja programu.
Na marginesie, nawet na stronie Sejmu RP są niezgodne kolory flagi, tym bardziej że jest na nich również nasze godło…
Zaznaczyłem Ci czerwoną ramką #hex koloru, w żadnym miejscu nie pasuje do wytycznych:
Dlatego też takie czepianie się o detale jest nie na miejscu, gdyby to była główna strona, .img wielkości jej połowy to może bym jeszcze zrozumiał ale teraz to jest farsa…
Polska leży obok Niemiec, więc jako symbolu można też użyć flagi niemieckiej, albo może rosyjskiej, każda ma kolor czerwony. W ten sposób kraj staje się dziadostwem. Widzę, że dyskusja robi się głupia. Jest błąd, to zamiast to poprawić, to teraz rzesza będzie mnie przekonywać, że należy robić błędy. To powiem, jakim symbolem są dobreprogramy.pl i nie czepiać się, bo to tylko symbol. W dobreprogramy.pl pracują mądrzy, inteligentni ludzie, ale logo dobreprogramy.pl jest symbolem durniów, idiotów, analfabetów, ale to tylko symbol i zapewne dobreprogramy.pl nie zwracają uwagi na symbole, jak są postrzegani. Każdy przecież wie, jak mądrzy i inteligentni ludzie tutaj pracują.
To jaka opinię mam o portalu dobreprogramy.pl zależy od tego, jak postępują osoby tworzące ten portal. Oczywiście określacie swojego odbiorcę, tego do kogo kierujecie swoją ofertę. Można kierować ofertę do inteligentnych osób, tworzyć poważny portal, a można też kierować ofertę do idiotów, analfabetów i też być z tego dumnym, że ma się dużą liczbę fanów. Jak wiadomo więcej jest idiotów niż mądrych, to i portal będzie miał więcej fanów idiotów. To wasz portal, to wy nie dbacie o swój wizerunek. To od was zależy, jak jesteście postrzegani, to wy wybieracie na jakim użytkowniku wam zależy, mówicie do niego jego językiem, żeby was zrozumiał. OK, zrozumiałem misję portalu dobreprogramy.pl
Należę do grupy o wyższej inteligencji niż docelowy użytkownik dobreprogramy.pl. Jestem w mniejszości, a wam zależy na ilości, a jakość jest bez znaczenia.
Jeszcze tylko coś dodam od strony technicznej, na Portalu DP “Flaga” i jej kolorystyka może mieć zupełnie inne zadanie, gdy się przyjrzałem jej kolorystyce w Paint.Net to zauważyłem wysoką jaskrawość czerwieni, IMO, wynika to z chęci przyciągnięcia uwagi Usera a nie obrażenia jego uczuć narodowych, ludzie to “wzrokowce”, ta czerwień aż bije po oczach i myślę że takie ma właśnie zadanie, gdyby redakcja użyła barwy “narodowej” to np przy użyciu skórki “Opera” nawet byś nie zauważył że ta flaga tam jest, z mojej strony EOT…
Rozwój polega na tym, że podnosi się poprzeczkę. Nie da się wprowadzać postępu, rozwoju technologi itp. oglądając się na analfabetów, idiotów, bo oni nigdy nie chcą zmian, bo gubią się. Właśnie mamy przykład z ostatnich badań. Polska jest najbardziej niedokształcona w Europie. W Polsce jest najwięcej nieuków. Co nie oznacza, że należy równać w dół, aby nieuk zrozumiał. Dla nieuka każdy poziom jest za wysoki, wiec czy warto zwracać na ignorantów i nieuków uwagę?
Masz bardzo wysokie mniemanie o sobie, nie znając kompletnie osób o których wyrażasz się w sposób bardzo negatywny. Wyższa inteligencja powinna się łączyć z wyższą tolerancją, której u ciebie kompletnie brak, a skrajny nacjonalizm narodowy nie jest najlepszym doradcą jeżeli chodzi o sprawy związane ze sposobem wyróżniania programów posiadających polski interfejs językowy.
To jest Twoja opinia. A jak wiadomo opinia jest bez znaczenia. Jestem bardzo tolerancyjny, czasem aż za nadto. Należy właściwie rozumieć tolerancję. Są pewne zachowania, działania, których nie wolno tolerować.
A jaki jest problem, który uniemożliwia zrobić poprawnie?
Tym tokiem myślenia dochodzimy do tego, że Twoja opinia także jest tutaj bez znaczenia, wiec może skończmy ten OT, bo temat dotyczy polskiej pisowni, a nie kolorów znaczka flagi przy programach.
Jakoś do tej pory tego nie dowiodłeś, wręcz przeciwnie.
Faktycznie, dalsza dyskusja nie ma sensu. Zostajecie przy swoich błędach, OK. Wasz portal, możecie robić, co i jak chcecie, nawet pisać który przez “u”. Chciałem pomóc wam poprawić niedociągnięcia, ale nic na siłę. Nadgorliwość gorsza niż faszyzm. OK, już nie będę wpływał na Wasz portal i poprawiał błędów.