Jezyki i opcje regionalne // Banał = masaqra

(Nie śmiejcie się mam nadzieję, że trafiłem z działem) Sprawa jest taka: próbowałem wyłączyć skrót ctrl + shift (zmiana języka z 214 na programisty i na odwrót), podczas grania jest to uciążliwe. Tak, więc wszedłem w Opcje regionalne i językowe >> Języki >> Szczegóły >> Ustawienia klawiszy >> i odznaczyłem oba. Teraz mój problem: w systemie ( przykładowo zmiana nazwy ikonki na pulpicie) obowiązuje język 214, a wchodząc w jakiś program (opera/gg/itd…) obowiązuje programisty. Wróciłem, więc do skrótów, włączyłem je na nowo, lecz problem pozostał, jak w systemie jest polski 214 to wszędzie indziej jest programisty. Kiedy zmieniam w opcjach język to jest na odwrót, w systemie jest programisty a wszędzie indziej 214 i tak w kółko. Banalna sprawa, ale strasznie uciążliwa, tym bardziej, że już głupieje od tego, proszę o pomoc

hmm, ciekawe ciekawe. Może usuń wszystko oprócz twojego układu klawiatury ? To zawsze działa :slight_smile:

Oczywiście szukanie nie boli ;]

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=7&t=319103&p=2102230&hilit=j%C4%99zyk#p2102230

Dzieki, pomogło :stuck_out_tongue_winking_eye: