Joomla-moduł logowanie w jednej linii


(Radoslaw Januszewski) #1

Cześć

Jak ustawić CSS żeby moduł logowania wyświetlał się w jednej linii na pasku a nie jak jest standardowo.?


(Drobok) #2

Nie ma tam jakiegoś br przypadkiem w tym form ? :stuck_out_tongue:


(Radoslaw Januszewski) #3

Jest br ale nie wiem jak go usunąć który plik modyfikować.


(mozilla007) #4

To trzeba patrzeć w katalogu "templates" i theme jaki się używa, dalej "html" i szukać katalogu z "login" w nazwie.

Np:

<?php echo JText::_('Username'); ?>




			<?php echo JText::_('Password'); ?>

Wyżej jest jak mi się nie zdaje formularz logowania z jakiegoś thema i przenieść inputa coś takiego po zmianie:

<?php echo JText::_('Username'); ?>





			<?php echo JText::_('Password'); ?>

Nie wiem co z tego wyjdzie bo nie testowałem, trzeba próbować to edytować.


(Radoslaw Januszewski) #5

Dzięki za odpowiedź.

Mam jeszcze jeden problem trochę zawiły, ale to wymaga dłuższych studiów. Mianowicie chodzi mi o to że przy tworzeniu szablonu i przy dołączaniu modułu mam problem z podłączeniem grafiki i wypozycjonowaniem jej.

Przykład:

W stylach CSS pozycjonuje sobie poszczególne bloki. Pierwszy

pozycjonuje mi cały blok w którym są dwa moduły. I ja teraz chcę wstawić obrazke, background na cały blok poprzez CSS, niestety nieskutkuje. Tak sobie myślę że jednak będę musiał pociąć tą grafikę do całego bloku
i wtedy w css modułu włączył grafikę do poszczególnych modułów.

A ja chciałem wstawić grafikę w cały blok i żeby na tej grafice były te dwa moduły. Ale to skomplikowana sprawa.

Pozdrawiam


(mozilla007) #6

Do tego ostatniego to trzeba ręcznie przepisać część, patrząc na kod takie coś mogę stwierdzić, ale dla chcącego nic trudnego :).


(Marta Galaj) #7

Niestety mam kłopoto z odnalezniem w katalogu “templates” i theme jaki się używa, dalej “html” katalogu z “login” w nazwie. Szukałam w katalogu mojej templatki i innych i nie znalazlam…

strona\nazwa_szablonu\html - nie ma podkatalodu ani w zadnych innych podkatalogach czegos co przypomina “login”…

znam sie odrobine na php ale nie wiem w ktorym miejscu szukac… :frowning: - przejrzalam cala strukture w /modules tes i nie wiem w ktorym miejscu szukac…