Mam taki problem. Zrobiłem grafikę w Photoshopie i zapisałem jako *.jpg - okazuje się, że gdy chcę tę grafikę dodać na stronę internetową, to się nie da. W przypadku skryptu robię na pewno wszystko dobrze, więc wina nie leży po tej stronie. Z resztą to nie pierwszy raz, kiedy coś zrobię w Ps albo Gimpie (a w szczególności w Ps) i nie chce się to potem dodać na stronę. Muszę zawsze robić jakieś cuda z otwieraniem w (np.) Paincie i zapisywaniem, i dopiero wtedy okazuje się, że można dodać na stronę int.
Może Ps zapisuje ten plik jpg w jakiś specjalny sposób, że nie można go załadować na stronę? Inne obrazki mogę, a ten, który zrobię w Ps i zapisze jako jpg (albo tif, niestety nie ma opcji na png, a szkoda), to nigdy potem nie mogę dodać tych obrazków na stronę. Przypuszczam, że może chodzić o warstwy, ale niestety nie wiem jak zrobić w Ps, żeby taki obrazek jpg nie pamiętał warstw z Photoshopa
sklejałem wszystkie warstwy w jedną, tzn skorzystałem z “merge layers” i zostaje mi jedna i wtedy dopiero do jpg zapisuje, ale niestety jest dalej tak, jak opisałem to w pierwszym poście