jPORTAL - instalacja


(Kam) #1

Cześć. Kto pomoże, jak to zainstalować?? Tak samo jak phpBB??


(Rafi) #2

A możesz mi wyjaśnij coto jest te jPortal i z kąd to wytrzasnąłeś???


(lazikar) #3

Skopiuj pliki na serwer. W jednym z folderów będzie plik instalacyjny uruchom go za pomocą przeglądarki. :smiley:


(Kam) #4

Aha, to już będę wiedział. A teraz podajcie jeszcze tylko adres serwera http://dhost.info żebym mógł wysłać pliki na serwerka przez Commanderka :smiley: i będzie OK. :lol:.

PS.: Rafi - jPORTAL to jest po prostu portal, tyle, że bardzo łatwy w obsłudze i szybki, bo w PHP :wink:. Wpisz w Googlach --> jPORTAL i wyszukaj w polskich językach i masz :wink:. Nara


(Eustachy80) #5

Jeśli do wysyłania plików na serwer używasz Total Commandera, to w polu nazwa hosta w twoim wypadku wystarczy wpisać "dhost.info".

W pozostałych polach "Użytkownik" i "hasło" wpisujesz to co Ci przysłali meilem :slight_smile: .

Pozdrawiam.


(Kam) #6

OK, wysłałem, teraz instalacja :wink: :-). Podajcie tylko dokładnie co trzeba wpisać w polu: prefix dla tabel, host, user, nazwa bazy. Nara